Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στο Ισραήλ – Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Αυξάνεται επικίνδυνα η ένταση στο Ισραήλ – Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Είχαν προηγηθεί εκτοξεύσεις ρουκετών από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς
Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ, έπειτα από τις δεκάδες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.
Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες και ένα παιδί, σύμφωνα με αναφορές, έχουν τραυματιστεί.
Νωρίτερα, η Χαμάς ανέφερε ότι μέλη της προχώρησαν στην εκτόξευση ρουκετών ως απάντηση στη «σιωνιστική επιθετικότητα» και κατηγορώντας το Ισραήλ για τον θάνατο πέντε μαχητών της.
Το Ισραήλ αρνήθηκε ότι είχε ανάμειξη στο γεγονός, ωστόσο επισημάνθηκε ότι κλήθηκαν 1.500 έφεδροι.
Η ένταση έχει φτάσει στο αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες μετά τον θάνατο των τριών ισραηλινών εφήβων και ενός 17χρονου Παλαιστίνιου.
Από την πλευρά του Ισραήλ υποστηρίζεται οτι οι επιθέσεις είναι μέρος επιχείρησης κατά των ανταρτών της Χαμάς, με εκπρόσωπο των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων να αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας χτυπήθηκαν 50 στόχοι.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αν και το ισραηλινό Κοινοβούλιο έχει διατάξει να μην υπάρξει προς το παρόν χερσαία επιχείρηση.
Οι αρχές έχουν καλέσει να κλείσουν σχολεία και θερινές κατασκηνώσεις σε πόλεις που βρίσκονται κοντά στον θύλακα των μαχών.
Μαχητές της Χαμάς έχουν προειδοποιήσει ότι θα επεκτείνουν την ακτίνα των στόχων τους, αν το Ισραήλ συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης