Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πέντε οι πυλώνες του νέου αναπτυξιακού προτύπου – Δένδιας: «Κλειδί» η απορρόφηση των 16 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Πέντε οι πυλώνες του νέου αναπτυξιακού προτύπου – Δένδιας: «Κλειδί» η απορρόφηση των 16 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
Μειώσεις φόρων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης
Τους πυλώνες του νέου αναπτυξιακού προτύπου παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας.
Μιλώντας στο 3ο Eurobank Investor Forum, o αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε τη λήψη σειράς μέτρων για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και την ανάπτυξη ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Μάλιστα, σημαντικό ρόλο στην παραπάνω προσπάθεια θα διαδραματίσουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020, τα οποία υπερβαίνουν τα 16 δισ. ευρώ. «Η ταχεία απορρόφηση αυτού του τεράστιου ποσού και η δυνατότητα να μεταφέρουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας κατανάλωση και βοηθώντας τις επενδύσεις, θα είναι ένα τεράστιο καθήκον...» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σκιαγραφώντας το νέου επιχειρηματικό πλάνο, παράθεσε τα εξής:
1. Στήριξη της εξωστρέφειας, μέσω ενός νέου Οργανισμού που θα προωθεί τις εξαγωγές και παράλληλα θα κατευθύνει τους πόρους στην εφαρμογή μιας συνολικής Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς.
2. Εκμετάλλευση της Εταιρικής Συμφωνίας 2014-2020 (του νέου ΕΣΠΑ), με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού, της προώθησης μια οικονομίας αποτελεσματικής και φιλικής προς το περιβάλλον, την ολοκλήρωση των βασικών υποδομών και την βελτίωση της θεσμικής αποτελεσματικότητας και του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης.
3. Το να καταστήσουν την Ελλάδα βασικό διαμετακομιστικό κέντρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσω της αφαίρεσης των ρυθμιστικών εμποδίων, της τόνωσης του επαγγελματισμού και της κατασκευαστικής ικανότητας.
4. Προώθηση της Στρατηγικής Καινοτομίας, μέσω της αξιολόγησης του υφιστάμενου πλαισίου και της χρησιμοποίησης διεθνών προτύπων, ώστε να αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης, περιλαμβανομένης της χρηματοδότησης, και
5. Τόνωση της Βιομηχανικής Πολιτικής.
Παράλληλα, ο Ν. Δένδιας προανήγγειλε τις εξής ελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες:
•    Μειώσεις φόρου επί των εταιρικών κερδών
•    Μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
•    Φορολογικές περικοπές στην ενέργεια
•    Φορολογικές περικοπές για φυσικά πρόσωπα
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του, το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των μέτρων αναμένεται να είναι έτοιμο το αργότερο έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης