Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Λουκέτο» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από τη Δευτέρα

«Λουκέτο» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από τη Δευτέρα
Νέες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων για το μέτρο της διαθεσιμότητας
Το «κλείσιμο» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου έως και τις 11 Ιουλίου ανακοίνωσε ο σύλλογος  προσωπικού ΕΚΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη 3 Ιουλίου  εργαζόμενοι από την Ιατρική Σχολή και από άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα στην Ιατρική και όπως επισημαίνει, μετά την κατάργηση των φυλάκων, τις απολύσεις των καθαριστριών, τη μετατροπή των συμβασιούχων σε «ελεύθερους επαγγελματίες» και βεβαίως, το μέτρο της διαθεσιμότητας το Πανεπιστήμιο τελεί υπό διάλυση.
«Απέναντι σε αυτή την καθολική επίθεση στους όρους και τις συνθήκες της ζωής και της εργασίας μας η ανοιχτή συνέλευση της Ιατρικής  αποφάσισε ομόφωνα ότι:
•    H Ιατρική Σχολή από 7/7 έως 11/7 κλείνει καθολικά, από 7:00πμ έως 10:00πμ, χωρίς προσωπικό ασφαλείας.
•     Η κεντρική γραμματεία της Ιατρικής Σχολής θα δέχεται κοινό μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή. Οι δε ώρες υποδοχής κοινού μειώνονται κατά μία ώρα και πλέον θα λειτουργεί 11:00πμ με 13:00μμ.
Παράλληλα καλεί και τους συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, να επιδιώξουν αντίστοιχες συνελεύσεις και να συζητήσουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ανάλογων δράσεων.
Οι παραπάνω δράσεις, καταλήγει η ανακοίνωση αποτελεί προειδοποίηση κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητα και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης