Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ) - Αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπηση των προβλημάτων στον χώρο της εκπαίδευσης

Κουτσούμπας (ΚΚΕ) - Αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπηση των προβλημάτων στον χώρο της εκπαίδευσης
Συνάντηση με εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Λειβαδιάς
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά λύκεια και τις συνέπειες της διαθεσιμότητας συζήτησε με εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Λειβαδιάς ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διαδρομή για το Στόμιο της Λάρισας, όπου θα συμμετέχει στο 23ο Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.
Απ' την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Λειβαδιάς, όπως και όλα τα ΕΠΑΛ, «με τις αρνητικές συνέπειες που προέκυψαν από τις διαθεσιμότητες- απολύσεις των εκπαιδευτικών, όπου μαθητές δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στις ειδικότητες που έχουν επιλέξει» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σοβαρές ελλείψεις αντιμετωπίζει το ΕΠΑΛ Λειβαδιάς και με τις ήδη υπάρχουσες ειδικότητες καθώς δεν υπάρχει και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό προσωπικό για να τις καλύψει, ενώ δεν έχει λυθεί ακόμα το θέμα της μετακίνησης των μαθητών που, στην πλειοψηφία τους, χρειάζεται καθημερινά να μετακινούνται από τα χωριά και τις γύρω περιοχές.
Ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύθηκε να πάρει το ΚΚΕ πρωτοβουλίες για να αναδείξει τα συγκεκριμένα προβλήματα στη Βουλή και συζήτησε μαζί τους και για την ανάγκη να συμβάλλουν οι ίδιοι στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην προοπτική ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής για την ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης