Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

«Κοινωνικό μέρισμα»: Διανομή 165 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά - Tην ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή

«Κοινωνικό μέρισμα»: Διανομή 165 εκατ. ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά - Tην ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή
Μετά την τελευταία πληρωμή, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ
Η αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος», μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος», βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, μέσω της υπογραφής της τροποποίησης της σχετικής ΚΥΑ, η διανομή σε 250.000 νοικοκυριά ποσού ύψους 165 εκατ. ευρώ περίπου, με βάση τις υποβληθείσες αιτήσεις και τα ήδη ανακοινωθέντα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία ανεβάζουν το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.
Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Συμπερασματικά, από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων την 17η Απριλίου 2014 έως και την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2014, έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις και, μετά την τελευταία πληρωμή, θα έχουν καταβληθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ.
Τονίζεται ότι οι αιτήσεις που έχουν απορριφθεί θα επανεξετασθούν με βάση τα εισοδήματα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014.
Τέλος, σημειώνεται ότι, για αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό που απομένει μέχρι τα 450 εκατ. ευρώ, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης