Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις αστυνομικοί και λιμενικοί στα Δωδεκάνησα – Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους

Σε κινητοποιήσεις αστυνομικοί και λιμενικοί στα Δωδεκάνησα – Διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους
Την ώρα που καθημερινά είναι πλέον τα κύματα μεταναστών
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι λιμενικών και αστυνομικών του νομού Δωδεκανήσου διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους, οι οποίες καλούνται σε καθημερινή πλέον βάση να διαχειρίζονται κύματα μεταναστών.
Η πρώτη συγκέντρωση των ένστολων έγινε στη Σύμη και εξετάζεται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί και αύριο στη Ρόδο. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην Ρόδο με θέμα «Μετατόπιση της παράνομης μετανάστευσης στα νησιά μας- αντίκτυπος στην Τοπική Κοινωνία -Υποστελέχωση υπηρεσιών Αστυνομίας-Λιμενικού».
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση «για άλλη μια φόρα η Πολιτεία παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, μετατοπίζοντας το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσής από τον Έβρο στα νησιά μας, τα οποία δεν είναι ούτε στο ελάχιστο προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν την έξαρση του φαινομένου».
Οι λιμενικοί υπογραμμίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των υπηρεσιών του Λιμενικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι η υποστελέχωση που φτάνει το 40% της οργανικής δύναμης ενώ είναι ενδεικτικό πως στο Λιμενικό Σταθμό στο Καστελόριζο αν και θα έπρεπε να υπηρετούν 23 άτομα, αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 7 λιμενικοί.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης