Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένη η κατάσταση στο Ισραήλ – Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

tags :
Τεταμένη η κατάσταση στο Ισραήλ – Αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
Συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων
Τεταμένη παραμένει για ακόμα μια ημέρα η κατάσταση στο Ισραήλ και στα παλαιστιανιακά εδάφη καθώς σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πολλαπλές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση πυραύλων από Παλαιστινίους προς το νότιο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν πολλαπλές εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας.
Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των ισραηλινών αστυνομικών αρχών και Παλαιστινίων, με αφορμή την απαγωγή και τη δολοφονία ενός Παλαστίνιου εφήβου κοντά στην Ιερουσαλήμ, δύο ημέρες ύστερα από την ανακάλυψη των σορών τριών νεαρών Ισραηλινών.
Συγγενείς του Παλαιστίνιου δήλωσαν ότι άγνωστοι, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα λευκό όχημα, απήγαγαν τον νεαρό τα ξημερώματα μπροστά από το σπίτι του. Ο νεαρός συνοδευόταν από φίλους του, οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο αλλά μάταια.
Η πράξη αυτή θεωρείται από Παλαιστινίους ως πράξη εκδίκησης, ενώ η ισραηλινή αστυνομία έχει διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας.
Κατόπιν του περιστατικού αυτού, δεκάδες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν χθες το βράδυ με τις ισραηλινές αστυνομικές αρχές σε κεντρικό δρόμο της Ιερουσαλήμ, ενώ δύο κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες, αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση των εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, ανέλαβε το κίνημα του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».
Η διεθνής κοινότητα κάλεσε τις δύο πλευρές να επιδείξουν συγκράτηση ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης