Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Δερμετζόπουλος (υφ. Παιδείας) – Προανήγγειλε άμεση αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης στην Α' Λυκείου

Α. Δερμετζόπουλος (υφ. Παιδείας) – Προανήγγειλε άμεση αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης στην Α' Λυκείου
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος
Την άμεση αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης στην Α' Λυκείου προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μέχρι τη Δευτέρα θα αλλάξει ο τρόπος βαθμολογίας για την Α' Λυκείου», διευκρίνισε ωστόσο ότι «αυτό που σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ο νόμος».
Όσον αφορά την τράπεζα θεμάτων επισήμανε ότι «δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια σειρά από θέματα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές. Αντί να μπαίνουν από τον εκπαιδευτικό που κάνει το μάθημα, μπαίνει από μια κεντρική τράπεζα που έχει κάνει το υπουργείο».
Σημείωσε ακόμη ότι η τράπεζα θεμάτων δεν επηρεάζει τη χαμηλή βαθμολογία των μαθητών και συμπλήρωσε ότι «αυτό που δημιουργεί ένα πρόβλημα, του οποίου το μέγεθος θα το εντοπίσουμε αύριο, είναι ο τρόπος με τον οποίο εξάγεται η βαθμολογία. Υπάρχει σκέψη να αλλάξει, να βελτιωθεί ο τρόπος».
Όπως ανέφερε, «δεν αλλάζουμε τη βαθμολογία, τον υπολογισμό θα αλλάξουμε», επισημαίνοντας ότι «προφανώς θα πρέπει να ισχύσει για τα παιδιά τα φετινά, αυτά έχουν υποστεί αυτά υφίστανται. Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί και θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδος ή το αργότερο τη Δευτέρα, για να ξέρουν όλοι το τι συμβαίνει θα είναι σε βάση, η οποία θα ενσωματωθεί στο νόμο και θα ισχύει όσο ισχύει ο νόμος».
Επανέλαβε πάντως ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος. Δεν μπορεί να περνούν όλοι από την Α’ Λυκείου μέχρι να τελειώσουν χωρίς να αξιολογούνται και χωρίς να εξετάζονται σωστά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης