Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αισιόδοξη για τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές η Commerzbank - Εφικτή μια απόδοση της τάξης του 3,9% για 3ετές ομόλογο

Αισιόδοξη για τη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές η Commerzbank - Εφικτή μια απόδοση της τάξης του 3,9% για 3ετές ομόλογο
Η στήριξη στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστεί
"Εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε νέα έκδοση ομολόγου, πιθανότατα 3ετούς διάρκειας, η απόδοση δεν αποκλείεται να κινηθεί πέριξ του 2,90%", δηλώνει ο David Schnautz, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank.
Αποτιμώντας τις τρέχουσες εξελίξεις, καθώς εντείνεται η φημολογία για νέα επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές,  η γερμανική τράπεζα εμφανίζεται αισιόδοξη.
Όπως επισημαίνει ο David Schnautz, η στήριξη στα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα συνεχιστεί.
"Η ζήτηση αναμένεται να ξεπεράσει την προσφορά. Ένα 3ετές ομόλογο απόδοσης 2,90% θα έλκυε το ενδιαφέρον των επενδυτών", σχολιάζει στη συνέχεια ο αναλυτής.
Όπως ανέφερε ήδη από χθες Τρίτη 1/7 το www.bankingnews.gr, σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Eλλάδα επιθυμεί εκ νέου επιστροφή στις αγορές για τρεις διαφορετικούς λόγους.
"Τυπικό. Περιμένεις τέσσερα χρόνια για την έκδοση νέου ελληνικού ομολόγου και τελικά έρχονται δύο εκδόσεις...", ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Όπως υποστηρίζει, η αξιοσημείωτη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές έγινε τον Απρίλιο μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού από τους αγοραστές - επενδυτές.
Συνεχίζοντας η Wall Street Journal επισημαίνει πως η Ελλάδα άρχισε ήδη να σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγου και μάλιστα σύντομα. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για την έκδοση ελληνικού ομολόγου 3ετούς διάρκειας...
"Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει τώρα στις αγορές;" διερωτάται, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.
Και απαντά:
- Στο τρέχον περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων, οι επενδυτές διψούν για υψηλές αποδόσεις.
- Η έκδοση ομολόγου του Απριλίου χαρακτηρίστηκε ως η απόλυτη επιτυχία. Οι αγοραστές του Απριλίου έβγαλαν κέρδη από το ελληνικό ομόλογο.
- Μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, η Ελλάδα πλέον έχει έλλειψη σε βραχυπρόθεσμης διάρκειας ομόλογο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης