Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο ΔΣ της ΜΙG η Α. Φράγκου και ο Π. Θρουβάλας - Το IRF συμμετέχει στη χάραξη της στρατηγικής της MIG - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews

tags :
Στο ΔΣ της ΜΙG η Α. Φράγκου και ο Π. Θρουβάλας - Το IRF συμμετέχει στη χάραξη της στρατηγικής της MIG - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews
Το deal με την Πειραιώς και η αναβάθμιση του ρόλου της Αγγελικής Φράγκου του IRF στο ΔΣ της MIG τι υποδηλώνουν;
Tην εκλογή της Α. Φράγκου και του Π. Θρουβάλα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΙG, μετά από πρόταση του μετόχου IRF European Finance Investments, ανακοίνωσε η MIG, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
Nα σημειωθεί πως ο Π. Θρουβάλας κατέχει ταυτόχρονα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της IRF.
Η εκλογή των δύο μελών σηματοδοτεί την συμμετοχή του στρατηγικού μετόχου IRF στη χάραξη και εφαρμογή της στρατηγικής του Ομίλου MIG.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG συγκροτήθηκε σήμερα 30.6.2014 σε σώμα ως ακολούθως:
1.    Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος - Μη Εκτελεστικό Μέλος
2.    Μανώλης Ξανθάκης, Αντιπρόεδρος - Μη Εκτελεστικό Μέλος
3.    Iskandar Safa, Αντιπρόεδρος - Μη Εκτελεστικό Μέλος
4.    Ευθύμιος Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος
5.    Ιωάννης Αρτινός, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος
6.    Παναγιώτης Θρουβάλας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος
7.    Αγγελική Φράγκου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
8.    Αρετή Σουβατζόγλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
9.    Joseph Iskander, Μη Εκτελεστικό Μέλος
10.    Γεώργιος Λασσαδός, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
11.    Μάρκος Φόρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
12.    Αλέξανδρος Εδιπίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
13.    Αναστάσιος Κυπριανίδης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Η κα Α. Φράγκου, ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου εταιρειών Navios (Navios Group of Companies), περιλαμβάνεται ανελλιπώς, από το 2010 και έπειτα, στη λίστα του Lloyd’s των εκατό (100) πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της ναυτιλίας. Ο όμιλος Navios διαθέτει τρεις (3) εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο του NYSE (Navios Maritime Holdings Inc., Navios Maritime Partners L.P. και Navios Maritime Acquisition Corporation) με συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα $3,1 δις. Η κα Α. Φράγκου έχει διατελέσει επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Ergasias και της Εμπορικής Τράπεζας.
Η κα Α. Φράγκου είναι κάτοχος πτυχίου μηχανολόγου μηχανικού, summa cum laude, από το Fairleigh Dickinson University και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Μηχανολόγου μηχανικού από το Columbia University.
Ο κ. Π. Θρουβάλας εργάζεται από το 1982 στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών και των Επενδύσεων έχοντας διατελέσει Chief Financial Officer του Ομίλου Θεοχαράκη και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου πολλών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της ΝΙΚ.Ι.ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. (εμπορική εταιρεία), της κατασκευαστικής ΤΕΟΔΟΜΗ Α.Κ.Τ.Ε. (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), της Ασφαλιστικής Εταιρείας ΜΙΝΕΤΤΑ, του METROPOLITAN HOSPITAL, της MARFIN EGNATIA BANK και πολλών θυγατρικών της. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρησιακών σχεδίων με έμφαση την χρηματοοικονομική και λειτουργική υλοποίησή τους.
Ο κ. Π. Θρουβάλας σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (B.A.) και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στα Οικονομικά (M.A. in Economics) από το Πανεπιστήμιο της Manitoba (Καναδάς) με υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Καναδικού Πανεπιστημίου.

Tι ανέφερε νωρίτερα σήμερα το www.bankingnews.gr:

Το deal με την Πειραιώς και η αναβάθμιση του ρόλου της Αγγελικής Φράγκου του IRF στο ΔΣ της MIG  τι υποδηλώνουν;
Η πλειοψηφία των έμπειρων στελεχών και παραγόντων της αγοράς αντιλαμβάνονται ότι πλησιάζει ο καιρός του ανοδικού κύκλου για την Marfin Investment Group.
Ορισμένοι ωστόσο το αμφισβητούν και το θέμα που θα διαβάσετε θέλει να δώσει μερικές απαντήσεις στους αμφισβητίες.
Η Πειραιώς αποκτώντας το 17,7% της MIG μέσω του ομολογιακού επένδυσε 94 εκατ ευρώ αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι δυνητικός πωλητής.
Η Πειραιώς δεν τοποθετήθηκε στην MIG με λογική στρατηγικού επενδυτή αλλά με την λογική του μετόχου που θα συμβάλλει στην αναδιάρθρωση των δανείων, επενδύοντας κεφάλαια και ποντάροντας ότι από αυτή την επένδυση θα αποκομίσει σημαντικές υπεραξίες.
Επένδυσε στα 0,54 ευρώ και εκτιμούμε ότι δεν θα πουλήσει ακόμη και στην διπλάσια τιμή.
Η Αγγελική Φράγκου επικεφαλής του IRF με 17,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG είναι στρατηγικός επενδυτής.
Θυμίζουμε ότι στις 24 Απριλίου του 2008 το IRF είχε αποκτήσει αξιόλογο ποσοστό στην MIG που στο τέλος διαμορφώθηκε στο 17,9%....στην τιμή των 4,72 ευρώ έναντι τρέχουσας τιμής 0,50 ευρώ.
Η Φράγκου ως επιχειρηματίας με παρουσία στην wall street στην κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ και με στρατηγική συμμετοχή στην MIG συμμετέχει ενεργά στο διοικητικό συμβούλιο εξέλιξη που δείχνει ότι θα συμμετάσχει ενεργότερα στις αποφάσεις του ομίλου MIG.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και η Πειραιώς και το IRF έχουν αποφασίσει μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο τον επικεφαλής της MIG να λάβουν πρωτοβουλίες ισχυροποίησης του ομίλου.
Διαβλέπουν ότι ξεκινάει ο ανοδικός κύκλος, διαβλέπουν ότι η MIG κλείνει το κεφάλαιο των ζημιών και των απομειώσεων, ότι κλείνει το κεφάλαιο της καθοδικής πορείας και ξεκινάει ένας ανοδικός κύκλος που θα περιλαμβάνει μεγάλη αύξηση της μετοχής από τα 0,50 ευρώ που βρίσκεται ο τίτλος, αύξηση κεφαλαίων, αύξηση της εσωτερικής καθαρής αξίας, αύξηση της κερδοφορίας, αύξηση του ανοδικού momentum.
Πρόσφατα είχαμε επισημάνει ότι η αλλαγή σελίδας για την Marfin Investment Group πλησιάζει.
Η εταιρία συμμετοχών με πλειάδα δραστηριοτήτων και με ηγετική παρουσία στους κλάδους τροφίμων, υγείας και ακτοπλοΐας η MIG τελειώνει τον μακροχρόνιο κύκλο ζημιών κυρίως απομείωσης και θα περάσει στο τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2014 σε κέρδη με βάση εκτιμήσεις αναλυτών.
Η επιστροφή στην κερδοφορία της MIG θα αποτελέσει και την απαρχή ισχυροποίησης της κεφαλαιοποίησης.
Με τρέχουσα εσωτερική καθαρή αξία 1,05 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,3 ευρώ η MIG θα αποτελέσει στόχο επενδυτικών χαρτοφυλακίων που ήδη χτίζουν ισχυρές επενδυτικές θέσεις με στόχο την επερχόμενη ανάκαμψη στην κερδοφορία έως το τέλος του 2014 και στα νέα σχεδιαζόμενα deal με επίκεντρο την πώληση του real estate και το deal με τον όμιλο Attica.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η MIG με εσωτερική καθαρή αξία 1,05 δισεκ. δεν μπορεί να έχει αποτίμηση 385 εκατ.
Προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για την πορεία της μετοχής εν μέσω ενός αβέβαιου χρηματιστηριακού περιβάλλοντος αλλά όλες οι ασφαλείς ενδείξεις δείχνουν
1)Ότι η MIG είναι κεφαλαιακά επαρκής με τάσεις αύξησης των ιδίων κεφαλαίων της.
2)Η εταιρία θα περάσει στα κέρδη όχι με όρους EBITDA δηλαδή προ φόρων τόκων προβλέψεων και αποσβέσεων αλλά με όρους καθαρής κερδοφορίας.
3)Σε βάθος χρόνου θα ανακτήσει μέρος των κεφαλαίων που έχασε από τις απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων.
4)Τα deals θα συνεχιστούν ενώ η συμφωνία με την Πειραιώς θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη εκατέρωθεν.
5)Η ΜΙΓ ετοιμάζει εκπλήξεις σύντομα σε πολλά επίπεδα αποδεικνύοντας την εξωστρέφεια της.
Η περίοδος όπου η MIG υπέστη μεγάλο πλήγμα λόγω απομειώσεων και όχι λειτουργικών ζημιών έχει κλείσει.
Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις έως αποδείξεις ότι τα κακά νέα για την MIG ανήκουν στο παρελθόν και στο μέλλον έρχονται θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των κεφαλαίων και της κερδοφορίας.

Τι ανέφερε στις 27/6 το www.bankingnews.gr

Στρατηγική κίνηση η απόφαση της Α. Φράγκου (IRF) να συμμετάσχει στο ΔΣ της MIG - Έρχεται άνοδος στη μετοχή
Ως στρατηγική κίνηση με ιδιαίτερο παρασκήνιο μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Αγγελικής Φράγκου, επικεφαλής του ΙRF, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, να συμμετάσχει ενεργά στο Διοικητικό Συμβούλιο της MIG.
Το IRF είναι μέτοχος εδώ και χρόνια στη MIG, με ποσοστό περίπου 18%, αλλά η απόφαση να συμμετάσχει στο ΔΣ η επικεφαλής του IRF, υποδηλώνει την αλλαγή στρατηγικής ενός εκ των βασικών μετόχων ως προς τη MIG.
Από πολλούς μεταφράζεται ως κίνηση ενίσχυσης του IRF στη MIG, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στην εταιρεία.
Με την Πειραιώς να κατέχει περίπου το 17,7% της ΜΙG, την τοποθέτηση της Α. Φράγκου στο ΔΣ, αλλά και την αύξηση επενδυτικών θέσεων στην εταιρεία από διεθνή funds, είναι πιθανό να ανοίξει ένας ανοδικός κύκλος για τη μετοχή της ΜΙG.
Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς είναι δυνητικός πωλητής, όπερ σημαίνει ότι θα πουλήσει πολύ υψηλότερα από τα 0,54 ευρώ ανά μετοχή που επένδυσε για να αποκτήσει το 17,7% της MIG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755