Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Υποβαθμίζει το outlook της Ιαπωνίας σε αρνητικό από σταθερό

S&P: Υποβαθμίζει το outlook της Ιαπωνίας σε αρνητικό από σταθερό
Στην υποβάθμιση του outlook της Ιαπωνίας σε αρνητικό από σταθερό, προέβη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s, προειδοποιώντας, μάλιστα, και για υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Η S&P εκτιμά ότι το τεράστιο κόστος του καταστροφικού σεισμού και του τσουνάμι του περασμένου μήνα θα πλήξει περαιτέρω την οικονομία της Ιαπωνίας χωρίς τις αυξήσεις των φόρων.
O διεθνής οίκος εκτιμά πως οι δαπάνες που σχετίζονται με το τριπλό πλήγμα της 11ης Μαρτίου  θα αυξήσουν το δημόσιο έλλειμμα, πάνω από τις εκτιμήσεις, κατά 3,7% του ΑΕΠ έως και το 2013, ενώ εκτιμά ότι το χρέος της Ιαπωνίας θα φτάσει στο 145% του ΑΕΠ το οικονομικό έτος 2013, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη τους για 137% του ΑΕΠ.
Στην έκθεση της S&P, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι "το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιαπωνίας φαίνεται υγιές, πολλά χρόνια μετά την αναδιάρθρωση και την απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα. Παρά τις καταστροφές από το τσουνάμι, δεν περιμένουμε σημαντικές ζημίες στο τραπεζικό σύστημα, αν και υπάρχουν ορισμένα ιαπωνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα χρειαστούν την κυβερνητική στήριξη".
Τέλος, οι αναλυτές της S&P υπολογίζουν ότι το κόστος ανοικοδόμησης θα ανέλθει μεταξύ 20 και 50 τρισ. γιεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης