Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εμπλοκή αστυνομικών σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων – Συνολικά πέντε άτομα έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αναζητείται και έκτο

Εμπλοκή αστυνομικών σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων – Συνολικά πέντε άτομα έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα, αναζητείται και έκτο
Πλήρωναν για να δουν ζωντανά υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
Πέντε άτομα, εκ των οποίων δύο είναι αστυνομικοί, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας έπειτα από σχετική ειδοποίηση της Interpol στις ελληνικές αστυνομικές αρχές.
Τα άτομα αυτά πλήρωναν για να δουν «ζωντανή» μετάδοση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δίωξης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Και οι πέντε εμπλεκόμενοι, άνδρες ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών αντίστοιχα, πραγματοποιούσαν πληρωμές μέσω της υπηρεσίας paypal, με σκοπό την παρακολούθηση live streaming υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.
Παράλληλα, αναζητείται ένα ακόμη άτομο, τα στοιχεία του οποίου παραπέμπουν σε κάποια εταιρεία, χωρίς όμως να έχουν προσδιοριστεί τα ακριβή στοιχεία ταυτότητας.
Όπως προαναφέρθηκε, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από ειδοποίηση της Interpol στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, ότι είχαν εντοπιστεί έξι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα και συγκεκριμένα τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 39χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στο σπίτι του 27χρονου, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος στο σπίτι του 65χρονου, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής στο σπίτι του 34χρονου και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι του 26χρονου.
Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη, επισημαίνει η Δίωξη, «ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ενώ αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.
»Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν».
Ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες εις βάρος τους, οι οποίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης