Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

ΠΟΠΕΚ – Να μειωθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΠΟΠΕΚ – Να μειωθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
Να υπάρξει μείωση κατά 100 ευρώ και στον ΕΦΚ για την αμόλυβδη βενζίνη
Να επανέλθει άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012 και να μειωθεί κατά 100 ευρώ ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Στην επιστολή της η ΠΟΠΕΚ υπογραμμίζει πως η ανάκαμψη από την ύφεση, η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη έχουν ως «προαπαιτούμενο» τη μείωση της φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα των ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή και ενεργειακά προϊόντα.
«Οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες με δηλώσεις τους, διαπιστώνουν και επιβεβαιώνουν την υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, αλλά μεταθέτουν την εξέταση του θέματος για το φθινόπωρο», σημειώνει η ΠΟΠΕΚ, ζητώντας να επανέλθει ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά 1000 λίτρα και να μειωθεί ο ΕΦΚ στην αμόλυβδη βενζίνη κατά 100 ευρώ, δηλαδή στα 570 ευρώ ανά 1000 λίτρα.
«Να σταματήσει άμεσα η ελληνική πρωτοτυπία να φορολογούμε με φόρο τον φόρο, ήτοι να χρεώνουμε ανά λίτρο με ΦΠΑ 23% και τις ανά λίτρο φορολογικές επιβαρύνσεις (ΕΦΚ, ΡΑΕ. κ.λπ.) σε όλα τα πετρελαιοειδή προϊόντα με 23% ΦΠΑ» τονίζει η ΠΟΠΕΚ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης