Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απορρίπτει τη μείωση των επιτοκίων του ΕFSF προς την Ελλάδα, ο Klaus Regling - «Ναι» στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους

tags :
Απορρίπτει τη μείωση των επιτοκίων του ΕFSF προς την Ελλάδα, ο Klaus Regling - «Ναι» στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους
"Το κέρδος των ελληνικών αρχών από τους τρέχοντες όρους είναι ήδη τεράστιο"
Το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων του EFSF προς την Ελλάδα, απέκλεισε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Klaus Regling.
Ειδικότερα, ο  Klaus Regling μιλώντας στην εφημερίδα Real News και το δημοσιογράφο Θάνου Αθανασίου, κατέστησε απίθανή τη μείωση των επιτοκίων του EFSF προς την Ελλάδα, ενόψει και των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Δεν υπάρχει απολύτως καθόλου χώρος μείωσης των επιτοκίων του EFSF προς την Ελλάδα διότι αν γίνει αυτό ο EFSF θα χάνει χρήματα και θα πρέπει να αναπληρώσει από κάπου - κυρίως από τον προϋπολογισμό των κρατών μελών και δεν υπάρχει καμία όρεξη για αυτό στα κράτη μέλη» επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Το κέρδος των ελληνικών αρχών από τους τρέχοντες όρους είναι ήδη τεράστιο και το αναγνωρίζουν αυτό και οι ελληνικές αρχές. Αν υπάρχει χώρος για μειώσεις επιτοκίων αυτός είναι στα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα. Όλα αυτά θα συζητηθούν το φθινόπωρο» συμπλήρωσε παράλληλα.
Όσον αφορά την επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, ο Klaus Regling τάχθηκε υπέρ μίας ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων.
Ωστόσο, «αυτό θα μπορούσε να γίνει, αλλά θα έχει επίπτωση στον προϋπολογισμό μετά από 25 χρόνια», προειδοποίησε, καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης