Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα έκδοσης παράνομων εγγυητικών επιστολών – Υπολογίζονται στα 18 εκατ. ευρώ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα έκδοσης παράνομων εγγυητικών επιστολών – Υπολογίζονται στα 18 εκατ. ευρώ
Στην εξάρθρωση συνέβαλαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγυητικών επιστολών από τον οικονομικό εισαγγελέα.
Κατά τη διαδικασία υποβολής προτάσεων ένταξης επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης διαπίστωσαν ότι εκδίδονταν πλαστές εγγυητικές επιστολές για λογαριασμό γραφείων του εξωτερικού, αλλά και μεγάλων τραπεζών κυρίως από την Αγγλία.
Οι εγγυητικές επιστολές, οι οποίες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 18 εκατ. ευρώ, αφορούσαν συνολικές επενδύσεις περίπου 70 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, η ακριβής εικόνα σχετικά με το ύψος τους είναι συγκεχυμένη καθώς ένα από τα γραφεία που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση έχει εκδώσει εγγυητικές ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Πλήρης ενημέρωση επί του θέματος θα γίνει από την ΕΛΑΣ, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, σημαντική ήταν η συμβολή των υπηρεσιών του υπουργείου στην εξάρθρωση του κυκλώματος, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει συμμετοχή σε αυτό υπάλληλος του υπουργείου.
Η πρώτη καταγγελία έγινε από τον ίδιο τον υφυπουργό στον οικονομικό εισαγγελέα τον Δεκέμβριο και προστίθενται στοιχεία σε αυτήν μέχρι και πρόσφατα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δικογραφία είναι 40.000 σελίδων.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των εγγυητικών επιστολών από το υπουργείο Ανάπτυξης με αφορμή τον εντοπισμό του κυκλώματος ενώ μέχρι τώρα διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση που να έχει εισπράξει λεφτά επενδυτής που να εμπλέκεται στην υπόθεση για έργα από τον αναπτυξιακό νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης