Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Κουκουλόπουλος (υφ. Αγρ. Ανάπτυξης) - Το νερό και η ΔΕΗ δεν είναι τζόγος - Να επανεξεταστούν οι ιδιωτικοποιήσεις τους

Π. Κουκουλόπουλος (υφ. Αγρ. Ανάπτυξης) - Το νερό και η ΔΕΗ δεν είναι τζόγος - Να επανεξεταστούν οι ιδιωτικοποιήσεις τους
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι 300.000 άνθρωποι ψήφισαν κατά της ιδιωτικοποιησης της ΕΥΑΘ
Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των ιδιωτικοποιήσεων της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ αλλά και της ΔΕΗ, θέτει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, αναφέροντας μάλιστα ότι «δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια».
O κ. Κουκουλόπουλος μιλώντας στο Bήμα FM, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουν γίνει εκλογές και επειδή μετά άρχισαν διάφορες αναγνώσεις, να σας πω ένα παράδειγμα που βάζει θέματα επαναδιαπραγμάτευσης: είναι η "μικρή ΔΕΗ" και έχω γνώμη που την έχω πει πολλές φορές ως βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ένα άλλο θέμα που σχετίζεται με τις εκλογές είναι το νερό: η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, μετά το άτυπο δημοψήφισμα – δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι – που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης; Έχει γίνει δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη».
Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο «η κυβέρνηση πιστεύω ότι με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων – διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται απ’ ό,τι δείχνει το δημοψήφισμα η κοινωνία, διαφορετικά, διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια, από την άλλη. Η κυβέρνηση λοιπόν πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ’ όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα, διότι πρέπει να πετύχουμε τους στόχους και να μην τους αναιρέσουμε».
Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι η επαναδιαπραγμάτευση των ιδιωτικοποιήσεων μπορεί να επιτευχθεί: «η εμπειρία λέει πως όταν πηγαίνουμε με επιχειρήματα, πείθουμε τους δανειστές. Αν πάμε με επιχειρήματα, θα τους πείσουμε» σχολιάζει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε δε ότι «υπάρχει πλεόνασμα πλέον. Γιατί πρέπει μέρος από το μέρισμα να μην πάει στον πρωτογενή τομέα, μετά από έναν ενδοκυβερνητικό διάλογο;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης