Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Γιακουμάτος (υφ. Ανάπτυξης) - Εντός διμήνου η ηλεκτρονική κατοχύρωση εμπορικού σήματος

Γ. Γιακουμάτος (υφ. Ανάπτυξης) - Εντός διμήνου η ηλεκτρονική κατοχύρωση εμπορικού σήματος
Ώστε να μειωθεί το διοικητικό βάρος και το κόστος για τις επιχειρήσεις
Σε έναν με δύο μήνες θα είναι πλήρως ηλεκτρονικοποιημένο το σύστημα κατοχύρωσης εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο.
Όπως είπε ο κ. Γιακουμάτος, με τον τρόπο αυτόν θα μειωθεί το διοικητικό βάρος και το κόστος για τις επιχειρήσεις. 
Οι ανακοινώσεις έγιναν στο συνέδριο για τα Εμπορικά Σήματα και τα μέτρα εναντίον της Παραποίησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός γνωστοποίησε ότι μένει ανοικτό το θέμα του ελέγχου των εμπορευματοκιβωτίων τράνζιτ καθώς διχάζονται τα κράτη - μέλη για το κατά πόσον πρέπει να γίνονται έλεγχοι στους χώρους διαμετακόμισης.
Η Ελλάδα είναι υπέρ των ελέγχων στις περιοχές τράνζιτ «για να είναι ολικός ο έλεγχος καθώς η χώρα μας μεταβάλλεται σε κορυφαίο διαμετακομιστικό κόμβο», σχολίασε ο κ. Κομνηνός.
Σημείωσε ότι η διάσταση απόψεων εδράζεται στο εάν ο έλεγχος προκαλεί αύξηση του κόστους. Πάντως επειδή πολλά φορτία περνούν από τα ελληνικά σύνορα η πρόταση της χώρας είναι να δημιουργηθούν δύο συντονιστικοί κόμβοι για το παρεμπόριο, ένας στη νότια και ένας στη βόρεια Ευρώπη για να συντονίζουν τις δράσεις και να υποστηρίζουν τεχνικά και οικονομικά τη δράση της πλήρους ελεγκτικής διαδικασίας. Εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι αυτή η συμβιβαστική λύση θα γίνει δεκτή και ο συντονιστικός κόμβος νότιας Ευρώπης θα έχει έδρα την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης