Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άμεση η αντίδραση της Standard & Poor’s - Υποβάθμισε σε «CCC-» την αξιολόγηση της Αργεντινής - Αυξημένος ο κίνδυνος χρεοκοπίας…

Άμεση η αντίδραση της Standard & Poor’s - Υποβάθμισε σε «CCC-» την αξιολόγηση της Αργεντινής - Αυξημένος ο κίνδυνος χρεοκοπίας…
"Αρνητικό" το outlook
Άμεση ήταν η αντίδραση των οίκων αξιολόγησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απορρίψει την προσφυγή της Αργεντινής για τα hedge funds.
Ειδικότερα, η Standard & Poor’s υποβάθμισε σε «CCC-» από «CCC+» προηγουμένως, την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητας της Αργεντινής. Παράλληλα, το outlook διατηρήθηκε σε «αρνητικό».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία καλεί την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς τα hedge funds που αρνήθηκαν να συμπεριληφθούν στην αναδιάρθρωση χρέους του 2005 και του 2010, αυξάνει τις πιθανότητες αδυναμίας εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους.
Η υποβάθμιση της αξιολόγησης της λατινικής χώρας αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο χρεοκοπίας, καθώς η κυβέρνηση διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους της προς τα hedge funds.
Παράλληλα, το «αρνητικό» outlook αντανακλά την πιθανότητα νέας υποβάθμισης σε καθεστώς selective default (επιλεκτική χρεοκοπία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης