Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αζερικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, πέραν της ενέργειας - Παπούλιας - Η Socar άνοιξε τον δρόμο

Αζερικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, πέραν της ενέργειας - Παπούλιας - Η Socar άνοιξε τον δρόμο
Επίσημο δείπνο στον Αζέρο πρόεδρο παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο Κάρολος Παπούλιας
Για περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα - πέραν του ενεργειακού κλάδου - ενδιαφέρεται το Αζερμπαϊτζάν, όπως δήλωσε ο Αζέρος πρόεδρος Ilham Aliyef, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας.
Ο Ilham Aliyef χαρακτήρισε σημαντικό τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση των σχέσεων της χώρας του με την Ε.Ε. και υπογράμμισε ότι πέραν του ενεργειακού τομέα το Αζερμπαϊτζάν ενδιαφέρεται και για περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του αγωγού ΤΑΡ και τη σημασία της Ελλάδας για τη μεταφορά του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
«Ο ΤΑP είναι μια αρχή. Είναι καίριας σημασίας η ενεργειακή συνεργασία μας να αναπτυχθεί» δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
 Ο κ. Παπούλιας συνέχισε εκτιμώντας ότι η οικονομική συνεργασία των δύο κρατών έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα συντελούνται βαθύτατες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον και αναδεικνύουν σημαντικές ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες.
«Είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμα της SOCAR, η οποία συμμετείχε επιτυχώς στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, μπορούν να μιμηθούν και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα εκτιμήσουν τις συνθήκες και θα σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν», τόνισε ο κ. Παπούλιας.
Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι το Αζερμπαϊτζάν, που συγκαταλέγεται παγκοσμίως μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει ξεχωριστή βαρύτητα στη διεθνή σκηνή, και αυτό, όπως σημείωσε, αποτυπώνεται με την επιλογή του αγωγού ΤΑP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.
«Ο ΤΑP είναι μια αρχή. Είναι καίριας σημασίας η ενεργειακή συνεργασία μας να αναπτυχθεί, έτσι ώστε στο μέλλον να ευνοηθεί η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν και να ενισχυθεί η γεωστρατηγική και γεωοικονομική θέση της χώρας σας ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία», επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Να σημειωθεί εδώ πως ο Κ. Παπούλιας είχε υποδεχθεί το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αζέρο ομόλογό του. Στη συνέχεια ο Αζέρος πρόεδρος είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης