Τελευταία Νέα
Οικονομία

Kάλεσμα Σαμαρά στους Αζέρους για επενδύσεις στην Ελλάδα - «Συνιστά πύλη της Ευρώπης» - Αιχμή του δόρατος οι αποκρατικοποιήσεις

Kάλεσμα Σαμαρά στους Αζέρους για επενδύσεις στην Ελλάδα - «Συνιστά πύλη της Ευρώπης» - Αιχμή του δόρατος οι αποκρατικοποιήσεις
Η κρίση στην Ουκρανία καταδεικνύει τη σημασία του αγωγού TAP, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Έκκληση προς τις αζέρικες επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Ελλάδα αναδύεται «πολύ γρήγορα ως πύλη που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη» και μπορεί να εξυπηρετήσει πλήθος ενεργειακών, τουριστικών και εμπορικών επενδύσεων και κινήσεων που έρχονται από την ανατολή.
«Πολλοί σημαντικοί εμπορικοί δρόμοι από τη δική σας πλευρά του κόσμου προς την Ευρώπη περνούν μέσω της Ελλάδας. Πολλοί περισσότεροι μπορούν να περάσουν μέσω της Ελλάδας στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά τονίζοντας πως η κρίση στην Ουκρανία καταδεικνύει τη σημασία του αγωγού TAP, ενώ επισήμανε τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω ενεργειακά έργα, όπως ένας «Κάθετος Άξονας» που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.
«Περιμένουμε πως το Αζερμπαϊτζάν, κυρίως μέσω της SOCAR, θα είναι ο πιο ενεργός παίχτης σε αυτό το νέο ενεργειακό πεδίο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Κάλεσε επίσης τις αζέρικες εταιρείες να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, κάνοντας ειδική μνεία στο καλό επενδυτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει πετύχει η χώρα.
Τέλος, υπογράμμισε τη διάθεση και την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης, και του ίδιου προσωπικά, να «δώσουμε κάθε απαραίτητη βοήθεια προκειμένου να μετατρέψουμε μία επιχειρηματικές ευκαιρίες σε πραγματικά έργα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης