Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Ολοκληρωτική η διάλυση των Πανεπιστημίων – Επίκαιρη ερώτηση σε Λοβέρδο για τη διαθεσιμότητα

ΣΥΡΙΖΑ – Ολοκληρωτική η διάλυση των Πανεπιστημίων – Επίκαιρη ερώτηση σε Λοβέρδο για τη διαθεσιμότητα
Η νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας αθετεί τα υποσχεθέντα και οδηγεί σε εκρηκτική κατάσταση τα Πανεπιστήμια
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, την οποία υπογράφει η βουλευτής Θεανώ Φωτίου, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της διαθεσιμότητας στα Πανεπιστήμια, στην οποία γίνεται λόγος για ολοκληρωτική διάλυσή τους και για προσχεδιασμένη εξαπάτηση των εργαζομένων.
Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση, «η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αθετεί τα υποσχεθέντα, σχεδιάζει απολύσεις και οδηγεί εκ νέου τα Πανεπιστήμια σε εκρηκτική κατάσταση», δυναμιτίζοντας τη λειτουργία τους.
Σημειώνεται ακόμη ότι «τα Ιδρύματα έχουν ήδη εκπονήσει και υποβάλει νέα οργανογράμματα και έχουν εντάξει σε κατηγορίες ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ τους εργαζόμενους εκείνους που κατά τους υπολογισμούς της κυβέρνησης «περίσσευαν» ως διοικητικοί υπάλληλοι – λόγω κατοχής ειδικών προσόντων», κενώνοντας ακόμα περισσότερες θέσεις από τη διοίκησή τους, αναμένοντας το υπουργείο να τηρήσει τα υποσχεθέντα.
Αντ’ αυτών, σημειώνεται, «και ενώ οι προθεσμίες της περιόδου διαθεσιμότητας εξέπνευσαν, η κυβέρνηση αθετεί σήμερα τις υποσχέσεις της, αποκαλύπτοντας ότι πέντε μήνες τώρα κωλυσιεργούσε έτσι ώστε απολύσει στο τέλος όσο το δυνατόν περισσότερους.
Ο νέος υπουργός καλείται να υλοποιήσει την προσχεδιασμένη εξαπάτηση και στερείται με αυτήν την πράξη των ηθικών ερεισμάτων που απαιτεί ο ρόλος του».
Παράλληλα, τονίζεται ότι «η συμφωνία όριζε ως απαραίτητο στοιχείο την ενδοϊδρυματική κινητικότητα -διότι διαφορετικά τα Ιδρύματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν- τώρα προκύπτει ότι αυτό δεν θα ισχύσει», με αποτέλεσμα «τα Ιδρύματα να οδηγηθούν στην ολοκληρωτική διάλυση και οι εργαζόμενοι να αναγκαστούν σε παραίτηση, διότι θα είναι αδύνατη η διατήρηση της θέσης εργασίας τους σε άλλη πόλη».
Ο κ. Λοβέρδος ερωτάται αν «πρόκειται να υλοποιήσει την προσχεδιασμένη εξαπάτηση των εργαζομένων και να συμβάλει στην ολοκληρωτική διάλυση των Πανεπιστημίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης