Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's - Aναβάθμισε σε σταθερό το outlook της Μ. Βρετανίας - Επιβεβαίωσε την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ

Standard & Poor's - Aναβάθμισε σε σταθερό το outlook της Μ. Βρετανίας - Επιβεβαίωσε την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ
Την αξιολόγηση ΑΑ+ της βρετανικής οικονομίας επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα και η Fitch, με σταθερό outlook
Σε σταθερό, από αρνητικό προηγουμένως, αναβάθμισε το outlook της Μ. Βρετανίας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε την άριστη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ΑΑΑ, αλλά και τη βραχυπρόθεσμη A-1+.
Παράλληλα ο οίκος ανακοίνωσε πως διατηρεί αμετάβλητες και τις αξιολογήσεις 'AAA/A-1+' της Bank of England (BoE), αναβαθμίζοντας επίσης σε σταθερό το outlook.
Όπως επισημαίνει στη σχετική έκθεσή της η S&P, η απόφασή της να αναβαθμίσει το outlook της βρετανικής οικονομίας αντανακλά την ισχυροποίηση της ανάκαμψης της χώρας και την πρόοδο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση σταθεροποίησης της δημοσιονομικής κατάστασης της Μ. Βρετανίας.
Ο οίκος τοποθετεί στο 3% την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας για το 2014 και στο 2,5% το 2015, με οδηγό την τόνωση του επιχειρείν, των επενδύσεων και της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Οι πιστωτικές συνθήκες αλλά και οι συνθήκες στην αγορά έχουν βελτιωθεί, γεγονός που έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor's, το δημόσιο χρέος της Μ. Βρετανίας αναμένεται να κορυφωθεί το 2015 - στο 85% του ΑΕΠ - για να αρχίσει στη συνέχεια να μειώνεται.

Την αξιολόγηση ΑΑ+ της βρετανικής οικονομίας επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα και η Fitch, με σταθερό outlook
Την αξιολόγηση ΑΑ+ της βρετανικής οικονομίας επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές της χώρας.
Οι ευνοϊκές μακροοικονομικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων της ισχυρής αύξησης του ΑΕΠ, της μείωσης της ανεργίας και του πληθωρισμού κοντά στον στόχο του 2%, συνεχίζονται.
Το αξιόπιστο πλαίσιο της νομισματικής πολιτικής και των διεθνών εξελίξεων παρέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα υψηλό βαθμό δημοσιονομικής και οικονομικής ευελιξίας, δηλώνει η Fitch.
Όμως, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στο 4,4% του ΑΕΠ το 2013 από 1,5% το 2011.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην απότομη επιδείνωση των καθαρών εσόδων από επενδύσεις, που ήταν αρνητικές για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία.
Η σημαντική βελτίωση στην κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα του τραπεζικού τομέα έχει μειώσει ενδεχόμενους κινδύνους που προκύπτουν και οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν, ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη με την καλύτερη μετάδοση των χαλαρών νομισματικών συνθηκών στους δανειολήπτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης