Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξάρθρωση δικτύου ναρκωτικών στην Αττική – Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας τόνος ηρωίνης – Πληροφορίες για εμπλοκή εφοπλιστή στο κύκλωμα

Εξάρθρωση δικτύου ναρκωτικών στην Αττική – Εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας τόνος ηρωίνης – Πληροφορίες για εμπλοκή εφοπλιστή στο κύκλωμα
Τουλάχιστον 11 συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, εκ των οποίων έξι είναι Έλληνες και πέντε αλλοδαποί
Ποσότητα άνω του ενός τόνου ηρωίνης, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, σε δύο αποθήκες σε Κορωπί και Φιλοθέη, εντόπισε και κατέσχεσε κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής.
Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται εφοπλιστής, ο οποίος συνελήφθη, όπως και η πρώην σύζυγός του και ο 15χρονος γιος τους, σε βίλα που διέμεναν στη Φιλοθέη.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων έξι ήταν Έλληνες και πέντε Τούρκοι υπήκοοι.
Όπως επισημαίνει το Λιμενικό, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, επιχειρησιακά και δικαστικά και γι' αυτό τον λόγο δεν μπορεί να ανακοινώσει ονόματα εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους 1 τόνου και 133 κιλών, καθώς επίσης και ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή ΙΧ οχήματα που εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και λοιπά αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην Εισαγγελία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης γινόταν σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά και στη Φιλοθέη, όπου γινόταν η συσκευασία της σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του «στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών» και παράλληλα συνεχάρη τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

(Πρώτη ενημέρωση 10:30, 13 Ιουνίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης