Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΟΠΕΚ – Παταγώδης η αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

ΠΟΠΕΚ – Παταγώδης η αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
Βύθισε στη μιζέρια τους Έλληνες, επιδείνωσε και τα δημόσια έσοδα
Παταγώδη χαρακτηρίζει την αποτυχία του μέτρου της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης εκτός από την επιδείνωση των συνθηκών φτώχειας και «μιζέριας» που βιώσαν οι Έλληνες κατά τους δύο προηγούμενους χειμώνες, επιδείνωσαν παράλληλα και τα δημόσια έσοδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την χειμερινή περίοδο 2012-2013 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκαν 71% και την επόμενη χρονιά 2013-2014 κατά 67%, σε σύγκριση με την περίοδο 2011-2012, οι δε απώλειες των δημοσίων εσόδων ξεπέρασαν συνολικά τα 750 εκατ. από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.
«Μετά την αποτυχία της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην άρση του μέτρου και την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011-2012», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ, ενώ προστίθεται πως «οι προχειρότητες και οι πειραματισμοί κοστίζουν».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης