Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αν. Λοβέρδος - Δέχθηκα το υπ. Παιδείας με τον όρο ότι δεν θα κάνω περικοπές

Αν. Λοβέρδος -  Δέχθηκα το υπ. Παιδείας με τον όρο ότι δεν θα κάνω περικοπές
Ο νέος υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο πόστο
Την πρόθεση του  να μην κάνει καμία περικοπή στο υπουργείο Παιδείας, επιβεβαίωσε ο Αν. Λοβέρδος ενώ ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο δεν ήταν στο μυαλό του τις ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό.
Παρόλα αυτά, αποδέχθηκε τη θέση, με τον όρο να μην επιβληθούν νέες περικοπές στο χώρο της εκπαίδευσης.
 «Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή, ήταν η συμφωνία. Θα δουλέψουμε για την Παιδεία, όχι πια για τον προϋπολογισμό της. Οχι όμως πως θα κάνουμε παροχές, δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον Real FM.
Ο νέος υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο πόστο. «Οχι, δεν περίμενα ότι θα μου προτείνουν να με ορίσουν υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», είπε σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε: «Η δική μου γραμμή πλεύσης τα τελευταία δύο χρόνια ήταν στην κατεύθυνση της λειτουργίας της οικονομίας, δηλαδή σε παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομικής ζωής. Το μυαλό και το δικό μου ήταν εκεί. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Μου έγινε η πρόταση αυτή. Δεν την δέχθηκα χωρίς να το κουβεντιάσω».
Σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, ο κ. Λοβέρδος δεν δίστασε να πει ότι οι δηλώσεις των στελεχών και οι εκθέσεις του Ταμείου τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιουργούν πολλά προβλήματα. «Καλό θα ήταν μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να αποκληρωθεί το ΔΝΤ και να γυρίσει στην έδρα του. Γιατί δεν είναι μόνο οι εκθέσεις του, που είναι κάτι επίσημο, αλλά είναι και οι δηλώσεις κατωτέρων στελεχών του που δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση στην Ελλάδα. Γιατί τα νεύρα εδώ είναι τεντωμένα, η ζωή είναι πάρα πολύ δύσκολη και συνεπώς το ΔΝΤ μας δημιουργεί προβλήματα και δεν μας λύνει προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης