Οικονομία

Πιστώθηκαν 77,3 εκατ. στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος – Μέχρι 30/6 η υποβολή αιτήσεων

Πιστώθηκαν 77,3 εκατ. στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος – Μέχρι 30/6 η υποβολή αιτήσεων
Σε 120.689 ανέρχονται οι δικαιούχοι
Με το ποσό των 77,3 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι λογαριασμοί 120.689 νοικοκυριών, που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 3 Ιουνίου 2014, για κοινωνικό μέρισμα.
Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών που έχουν λάβει μέχρι σήμερα το κοινωνικό μέρισμα ανέρχεται σε 326.601, με το συνολικό ποσό να φθάνει στα 210,5 εκατ. ευρώ και το μέσο ποσό ανά νοικοκυριό στα 645 ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Όλες οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και είχαν απορριφθεί, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθούν με τα νέα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.
Σημειώνεται ότι το βασικό όριο εισοδήματος διευρύνεται από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.
Με βάση το νόμο, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ ή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης