Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BIMCO - Ηγέτης στις επενδύσεις νεότευκτων πλοίων η Ελλάδα - Ξεπέρασε Κίνα, Νορβηγία

BIMCO - Ηγέτης στις επενδύσεις νεότευκτων πλοίων η Ελλάδα - Ξεπέρασε Κίνα, Νορβηγία
Η βελτίωση των συνθηκών το 2013 σήμαινε ότι η όρεξη είχε επιστραφεί στους επενδυτές σε όλους τους τομείς της ναυτιλίας
Οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν είναι μόνο το πιο ενεργό έθνος, όταν πρόκειται για πωλήσεις και αγορές πλοίων, αλλά είναι επίσης και οι μεγαλύτεροι επενδυτές νέων ναυπηγήσεων.
Αυτό αναφέρει το συμβούλιο Βαλτικής και Διεθνούς Ναυτιλίας (BIMCO), στη σημερινή του έκθεση, στην οποία και πλέκει το εγκώμιο της ελληνικής ναυτιλίας.
Από το 2010, οι συμβάσεις για νεότευκτα που συνάπτονται από τους Έλληνες έφτασαν συνολικά τα 51 δισ. δολ., ξεπερνώντας εκείνες που προέρχονται από την Νορβηγία και την Κίνα.
Ο επικεφαλής αναλυτής του BIMCO, Peter Sand, τονίζει ότι το ενδιαφέρον των Ελλήνων πλοιοκτητών στις συμβάσεις νέων ναυπηγήσεων συνεχίστηκε το 2014, όπου 73 νέα συμβόλαια αποτιμώνται σε 4,3 δισ. δολάρια.
Η Κίνα έχει υπογράψει συνολικά 98 συμβάσεις κατασκευής νέων πλοίων το 2014, ενώ το 2013, οι εφοπλιστές της Κίνας υπέγραψαν 270 συμβόλαια και οι Έλληνες εφοπλιστές 284.
Η πιο σημαντική χρονιά για την νορβηγική ναυτιλία ήταν το 2012.
Οι επενδύσεις που έγιναν εκείνη τη χρονιά ξεπέρασαν τις 133 νέες συμβάσεις αξίας 17,8 δισ. δολαρίων.
Το 2012 ήταν μια αδύναμη επενδυτική χρονιά για όλους, εξαιτίας των φτωχών εμπορικών όρων της αγοράς για όλα τα κύρια τμήματα της ναυτιλίας.
Η βελτίωση των συνθηκών το 2013 σήμαινε ότι η όρεξη είχε επιστραφεί στους επενδυτές σε όλους τους τομείς της ναυτιλίας, καταλήγει ο Sand.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης