Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απρόσμενη «στροφή» των επενδυτών στα «πράσινα» ομολόγα διαπιστώνει η Standard & Poor’s – Mεταξύ «Α» και «Α+» η μέση αξιολόγηση

tags :
Απρόσμενη «στροφή» των επενδυτών στα «πράσινα» ομολόγα διαπιστώνει η Standard & Poor’s – Mεταξύ «Α» και «Α+» η μέση αξιολόγηση
Στα 20 δισ. δολάρια η αγορά "πράσινων" ομολόγων παγκοσμίως
Στροφή των επενδυτών στα «πράσινα» εταιρικά ομόλογα διαπιστώνει η Standard & Poor’s, η οποία για το 2014 αναμένει διπλασιασμό της πράσινης αγοράς ομολόγων στα 20 δισ. δολάρια!
Σε έκθεσή της υπό τον τίτλο «The Greening Of The Corporate Bond Market», η S&P εξαίρει την ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα της αγοράς «πράσινων» ομολόγων, ως πηγή κεφαλαίων και κερδών για τους επενδυτές.
Μάλιστα, διαπιστώνει μία απρόσμενη επιθυμία για επενδύσεις με κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, δεδομένης της επιδείνωσης των περιβαλλοντικών συνθηκών παγκοσμίως
Σήμερα, η αγορά «πράσινων» ομολόγων ανέρχεται στα 10,4 δισ. δολάρια. Ωστόσο, έως το τέλος του 2014 αναμένεται να εκτιναχθεί στα 20 δισ. δολάρια.
Όσον αφορά την αξιολόγηση των «πράσινων» εταιρικών ομολόγων, είναι αρκετά υψηλή, καθώς κυμαίνεται κυρίως μεταξύ «Α+» και «Α».





Ως προς την εταιρική προέλευση των «πράσινων» ομολόγων, η πλειονότητα εξ αυτών προέρχεται από εταιρείες κοινής ωφέλειας, ενέργειας και γραφικών υλικών.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης