Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έως τις 10 Ιουνίου η καταβολή του δεύτερου κύματος κοινωνικού μερίσματος

Έως τις 10 Ιουνίου η καταβολή του δεύτερου κύματος κοινωνικού μερίσματος
Υπό συζήτηση ενδεχόμενη αλλαγή των κριτηρίων
Έως τις 10 Ιουνίου θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα, καθώς ήδη από προχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος των αιτήσεων.
Σημειώνεται ότι το συνολικό κονδύλι του μερίσματος προς διάθεση είναι 450 εκατ. ευρώ, ενώ έως τις 30/5 είχαν εγκριθεί περίπου 100.000 νέες αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν περί τα 60 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι σε α' και β΄ φάση συνολικά το ποσό αγγίζει τα περίπου 200 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη «δεξαμενή» νέων δικαιούχων είναι οι περίπου 750.000 νέοι άνεργοι του 2013, ενώ η δεύτερη θα είναι όσοι έπεσαν κάτω από τα εισοδηματικά όρια του 2013.
Παράλληλα, υπό εξέταση είναι και η διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων με απομείωση επιδόματος, όπως έγινε με τους ένστολους.
Από τη στιγμή που έχουν βρεθεί οι δικαιούχοι των 240 εκατομμυρίων ευρώ και με δεδομένο ότι υπολείπεται ένας μήνας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, η αρμόδια επιτροπή για το μέρισμα συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής των κριτηρίων.
Τα θέματα που αναμένεται να τεθούν είναι η επανεξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί έτσι ώστε ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι να εξεταστεί αν δικαιούνται το μέρισμα με βάση τα εισοδήματα του 2013.
Προς το παρόν, η χορήγηση του μερίσματος γίνεται με βάση τα εισοδήματα του 2012.
Επίσης θα συζητηθεί η αύξηση του εισοδηματικού ορίου.
ενθυμίζεται ότι προς το παρόν, το όριο διαμορφώνεται στις 6000 ευρώ και κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης αυτού του ορίου στις 6.500 ή στις 7.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης