Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Βροχή» οι αναλύσεις που συστήνουν να σορτάρουμε ευρώ – Citigroup, Commerzbank, BofA Merrill Lynch, Credit Suisse και SocGen προειδοποιούν…

«Βροχή» οι αναλύσεις που συστήνουν να σορτάρουμε ευρώ – Citigroup, Commerzbank, BofA Merrill Lynch, Credit Suisse και SocGen προειδοποιούν…
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ στις 5 Ιουνίου θα πιέσουν χαμηλότερα το ευρώ
Σαν «βροχή» πέφτουν οι αναλύσεις για το ευρώ με αφορμή τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 5 Ιουνίου, όπου και αναμένεται να υπάρξουν αποφάσεις για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης.
Η επικρατούσα άποψη στην αγορά φαίνεται να είναι ότι η ΕΚΤ θα μειώσει το επιτόκιο κύριας αναχρηματοδότησης και το επιτόκιο καταθέσεων, ενώ δεν αποκλείεται να θεσπίσει πρόσθετα μέτρα ρευστότητας.
Η πιθανή εισαγωγή αρνητικών καταθετικών επιτοκίων μπορεί να έχει ισχυρότερο αντίκτυπο στην ευρώ από ό, τι προβλέπεται επί του παρόντος από την αγορά, υποστηρίζει η Citigroup.
Μάλιστα η Citigroup συστήνει πώληση ευρώ έναντι των άλλων, υψηλότερης απόδοσης, νομισμάτων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες που κατέχουν τα υπερβάλλοντα αποθέματα μετρητών.
Σύμφωνα με την Commerzbank, το ευρώ δεν θα καταφέρει να συγκρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ τοποθετεί τα χαμηλά έτους στα 1,3476 δολάρια.
Το υψηλό έτους η γερμανική τράπεζα το τοποθετεί στα 1,3862 δολ., αλλά όχι περισσότερο από 1,3920 δολ.
Bearish παραμένει και η Bank of America Merrill Lynch με στόχο μάλιστα στα 1,3104 δολάρια.
Ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος της Société Générale, Kit Juckes, από τη μεριά του, συμβουλεύει τους μακροπρόθεσμους επενδυτές να αρχίσουν να δημιουργούν διαρθρωτικές θέσεις short στο ευρώ υποστηρίζοντας ότι τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να το πράξει κανείς.
Η Credit Suisse θέτει ως στόχο για το ευρώ άμεσα στα 1,3562 δολ., ενώ εκτιμά ότι ενδεχομένως να δούμε τα επίπεδα των 1,3483/77 δολ.
Η Credit Suisse διατηρεί τη σύσταση short με στόχο τα 1,3630 και 1,3520 δολ, με stop στα 1,3689 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης