Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Reuters - Αναμενόμενο ή υπερβολικό το κύμα αναβαθμίσεων των χωρών της Ευρωζώνης; Ενδείξεις υπερ-ενθουσιασμού από Moody's, S&P και Fitch...

Reuters - Αναμενόμενο ή υπερβολικό το κύμα αναβαθμίσεων των χωρών της Ευρωζώνης; Ενδείξεις υπερ-ενθουσιασμού από Moody's, S&P και Fitch...
Ο κύκλος των υποβαθμίσεων έχει τελειώσει", δήλωσε πρόσφατα ο M. Kraemer, επικεφαλής της S&P για την Ευρώπη
Στο μικροσκόπιο του Reuters μπαίνουν εκ νέου οι τρεις πανίσχυροι οίκοι αξιολόγησης, Moody's, Standard and Poor's και Fitch.
Αιτία; Οι αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις που "μοιράζουν" το τελευταίο διάστημα στις χώρες της Ευρωζώνης.
"Η ανάκαμψη στις αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης: Έρχεται με καθυστέρηση ή είναι υπερβολική;"είναι ο τίτλος του νέου δημοσίευματος του Reuters.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι οίκοι αξιολόγησης έχουν αρχίσει να αναβαθμίζουν - ο ένας μετά τον άλλο - τις αξιολογήσεις των χωρών της Ευρωζώνης. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς πως στις περισσότερες από αυτές τις χώρες, τα επίπεδα δημοσίου χρέους παραμένουν στα ύψη και η ανάπτυξη είναι ακόμη υποτονική, εύλογα τίθεται το εξής ερώτημα: Μήπως η αισιοδοξία των οίκων αξιολόγησης είναι... υπερβολική;
"Ο κύκλος των υποβαθμίσεων θεωρώ πως έχει τελειώσει", δήλωσε πρόσφατα ο Moritz Kraemer, επικεφαλής της S&P για την Ευρώπη.
"Παρά την ευφορία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές για την Ευρωζώνη, τα θεμελιώδη μεγέθη της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν αντανακλούν την ίδια εικόνα. Τα θεμελιώδη δεν είναι ικανοποιητικά", σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
"Κανένας από τους οίκους αξιολόγησης δεν θεωρεί πως έχει υπερβάλλει στις αξιολογήσεις τους. Ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν πως υπάρχουν ενδείξεις πως οι οίκοι αξιολόγησης μπορεί να παρασυρθούν από τον υπερ-ενθουσιασμό των διεθνών αγορών", διαπιστώνει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης