Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώπιον της δικαιοσύνης στελέχη των Goldman Sachs, Deutsche Bank και των οίκων αξιολόγησης

Ενώπιον της δικαιοσύνης στελέχη των Goldman Sachs, Deutsche Bank και των οίκων αξιολόγησης
Ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθούν στελέχη της Goldman Sachs της Washington Mutual Bank αλλά κατ της Deutsche Bank και των οίκων αξιολόγησης Moody’s και Standard & Poor’s, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της αμερικανικής Γερουσίας για τα αίτια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες συνέβαλαν στην αμερικανική χρηματοπιστωτική κρίση με τρόπο πανομοιότυπο με αυτό που υιοθετούν κατά την τρέχουσα κρίση της Ευρωζώνης. Μάλιστα, από την αρμόδια επιτροπή που ερεύνησε το θέμα επί δύο χρόνια, διαπιστώθηκε «πληθώρα διαστρεβλώσεων και καταχρηστικών πρακτικών», «εξαπάτηση πελατών» και ευθύνες όχι μόνο των τραπεζών και των οίκων αξιολόγησης αλλά και των ομοσπονδιακών αρχών.
Βαρύτατες ευθύνες επιρρίπτονται στην Επιτροπή Εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος (Office of Thrift Supervision) που «έκανε τα στραβά μάτια» στις καταχρηστικές πρακτικές της Washington Mutual bank, η οποία χρεοκόπησε το 2008 μετά το σκάσιμο της φούσκας των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης