Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεδίκογλου (κυβ. εκπρόσωπος) - Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ - Νομίζει ότι αν κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι θα πάρει ό,τι θέλει

Κεδίκογλου (κυβ. εκπρόσωπος) - Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ - Νομίζει ότι αν κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι θα πάρει ό,τι θέλει
«Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και το καθεστώς παρατηρητή. Να μάθουν. Για να μη λένε ό,τι τους κατεβαίνει»
Συνεχίζεται η μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου να ασκεί αιχμηρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις διαπραγματευτικές της ικανότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε «ένα σκοτεινό δωμάτιο που μπορείς να μπεις, να κτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι, να το παίξεις τσαμπουκάς και να πάρεις ό,τι θέλεις», κάτι που φυσικά δεν ισχύει.
Επίσης επεσήμανε ότι καλό θα ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα - έστω και ως παρατηρητές - στη διαβούλευση για το χρέος.
«Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και το καθεστώς παρατηρητή. Δεν τους λέμε να αναλάβουν κάποια ευθύνη... Να έχουν μια εικόνα. Να μάθουν. Για να μη λένε ό,τι τους κατεβαίνει», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών, αλλά και από πριν είχε ανακοινώσει μια σειρά από σχέδια για αλλαγές. «Τα σημάδια τα είχαμε δει, δηλαδή ότι η κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της, μετά από δύο χρόνια τιτάνιας προσπάθειας, οδυνηρών, δύσκολων και αναγκαίων αποφάσεων. Υπάρχει μια κόπωση. Υπάρχει μια ανάγκη της κοινωνίας να της δοθεί ένα περιθώριο, μια ανακούφιση, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων ομάδων και να υπάρξει μια ανταπόδοση στην κοινωνία, αυτής της βελτίωσης που υπάρχει στους δείκτες της οικονομίας. Ήδη έχει αρχίσει σε έναν πρώτο βαθμό...», επεσήμανε.
Σε ό,τι αφορά τη φορολογία τόνισε ακόμη ότι «πρέπει το συντομότερο δυνατό να υπάρξει ελάφρυνση στους πιο αδύναμους και εκεί που διευκολύνεται η ανάπτυξη. Και αυτή είναι η στόχευσή μας, ακριβώς στο άμεσο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης