Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μανωλάδα εξελέγη ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος στην Ελλάδα

Στη Μανωλάδα εξελέγη ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος στην Ελλάδα
Στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας οι μετανάστες ζουν υπό άθλιες συνθήκες σε παραπήγματα ενω υπάρχουν καταγγελίες ακόμη για ξυλοδαρμούς
Στην περιοχή των φραουλάδων της Ηλείας όπου εργάτες μετανάστες ζυον υπό άθλιες συνθήκες ενώ έχουν πέσει πολλές φορές θύματα ξυλοδαρμού και κακοποίησης από τους ιδιοκτήτες των χωραφιών, για πρώτη φορά εξελέγη δήμαρχος μετανάστης.
Ειδικότερα ο μετανάστης από την Συρία, αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας, γιατρός στο επάγγελμα, Ναμπίλ Μοράντ, είναι ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, με ποσοστό 52,93%.
Στον δήμο ανήκει διοικητικά και η Μανωλάδα, η περιοχή με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που δουλεύουν στα φραουλοχώραφα.
Ο Ναμπίλ Μοράντ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τον δήμο, αλλά και ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του μεγάλου αριθμού των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας.
«Κάναμε ένα δυνατό αγώνα και πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό, γιατί το πίστευε ο κόσμος» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όσον αφορά τις προτεραιότητές του, ο Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε ότι επείγουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η οδοποιία κ.ά.
Όσο για τις λύσεις, τόνισε ότι θα δοθεί αγώνας, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο νέο ΕΣΠΑ.
Σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας, ο Ναμπίλ Μοράντ σκοπεύει άμεσα να συνεργαστεί τόσο με τους φορείς της πολιτείας, όσο και με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές -αφού οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι της χώρας αυτής- με στόχο να βρεθούν λύσεις για τη νόμιμη απασχόλησή τους και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης