Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor's - Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒ+ για την Τουρκία - Αρνητικό το outlook – Ευάλωτη η οικονομία σε εξωτερικά σοκ

Standard & Poor's - Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒ+ για την Τουρκία - Αρνητικό  το outlook – Ευάλωτη η οικονομία σε εξωτερικά σοκ
Το αβέβαιο περιβάλλον πλήττει την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα
Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης ΒΒ+ για την Τουρκία προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας την σε επίπεδο junk.
Ο οίκος διατηρεί αρνητικό το outlook.
Όπως εξηγεί η Standard & Poor’s το δημοσιονομικό περιβάλλον έχει καταστεί «λιγότερο προβλέψιμο», γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ανθεκτικότητα σε εξωτερικά σοκ και πλήττει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Επίσης η S&P σημειώνει ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, το οποίο καταγράφει τις τάσεις του εμπορίου, είναι υψηλό, παρά τη συρρίκνωση που έχει καταγράψει λόγω της βελτίωσης των εξαγωγών.
Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο της απρόσμενης μείωσης του βασικού επιτοκίου σε 9,5% από 10%, στην οποία προχώρησε χθες η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, υποκύπτοντας στις πιέσεις του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης