Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Weidmann – «Ναι» στα μη συμβατικά μέτρα της ΕΚΤ - Μικρός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη

J. Weidmann – «Ναι» στα μη συμβατικά μέτρα της ΕΚΤ - Μικρός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη
«Εάν καταστεί αναγκαίο, τότε η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει και μη συμβατικά μέτρα»
Πρόθυμος να στηρίξει ακόμη και μη συμβατικά μέτρα, δήλωσε ο Jens Weidmann, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της Bundesbank.
Ειδικότερα, ο Γερμανός τραπεζίτης κατέστησε πιθανή ακόμη και την υλοποίηση μη συμβατικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού.
Να σημειωθεί πως χθες, ο J. Weidmann διαμήνυσε πως η ΕΚΤ δεν έχει λάβει καμία απόφαση, ενόψει της συνεδρίασης του Ιουνίου.
«Εάν καταστεί αναγκαίο, τότε η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει και μη συμβατικά μέτρα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, επιχειρώντας να αμβλύνει τις ανησυχίες, διέτεινε πως ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι αρκετά μικρός.  

Τι μετέδιδε χθες το bankingnews.gr
Μείωση του επιτοκίου καταθέσεων και όχι του επιτοκίου δανεισμού, προανήγγειλε επί της ουσίας, ο Jens Weidmann, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ και επικεφαλής της Bundesbank, τονίζοντας παράλληλα, πως δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, ενόψει της συνεδρίασης του Ιουνίου.
«Η τρέχουσα συζήτηση επικεντρώνεται στη μείωση του επιτοκίου καταθέσεων και όχι του επιτοκίου δανεισμού» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο Γερμανός τραπεζίτης.
«Η απόφαση του Ιουνίου δεν είναι ειλημμένη» διευκρίνισε εν συνεχεία, θολώνοντας περαιτέρω το τοπίο γύρω από τις επικείμενες αποφάσεις της ΕΚΤ.
«Εάν η περαιτέρω δράση καταστεί αναγκαία, τότε θα εξετάσουμε όλες τις πιθανές λύσεις» διαμήνυσε. Παράλληλα, για ακόμη μία φορά, αντιτάχθηκε στην επιλογή της ποσοτικής χαλάρωσης.
Τέλος, όσον αφορά το ευρωπαϊκό νόμισμα, υποστήριξε πως η συναλλαγματική ισοτιμία θα πρέπει να διαμορφώνεται ανεξάρτητα της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης