Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινική δίωξη στον δήμαρχο Ελληνικού, Χ. Κορτζίδη για παράβαση καθήκοντος εν μεσω προεκλογικής περιόδου

Ποινική δίωξη στον δήμαρχο Ελληνικού, Χ. Κορτζίδη για παράβαση καθήκοντος εν μεσω προεκλογικής περιόδου
Ο κ. Κορτζίδης είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Ελληνικού και μάλιστα έχει περάσει και στον β΄ γύρο των εκλογών
Ποινική δίωξη σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδης, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Η κατηγορία αφορά το τραγικό δυστύχημα της 27ης Απριλίου στο λούνα παρκ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού.
Η ποινική δίωξη ακολούθησε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που καταλόγιζε  ευθύνες στο δήμο Ελληνικό αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο για τη λειτουργία του λούνα παρκ.
Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για την λειτουργία  του λούνα παρκ, κάτι που όπως σημειώνεται έπρεπε να γίνει προτού φτάσει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ευθύνη επιρρίπτεται στο δήμο και για το γεγονός ότι δεν συστάθηκε ποτέ η αρμόδια Επιτροπή η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του λούνα παρκ, η οποία και θα ενέκρινε την άδεια λειτουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κορτζίδης είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Ελληνικού και μάλιστα έχει περάσει και στον β΄ γύρο των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης