Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ - «Όχι» στη λογική του «μικρότερου κακού» τη δεύτερη Κυριακή - Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με αποπροσανατολιστικά διλήμματα

ΚΚΕ - «Όχι» στη λογική του «μικρότερου κακού» τη δεύτερη Κυριακή - Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με αποπροσανατολιστικά διλήμματα
«H ΕΕ δεν αλλάζει προς το συμφέρον των λαών, είτε με δεξιές – κεντροδεξιές, είτε με κεντροαριστερές- αριστερές κυβερνήσεις»
Θετικά αποτιμά το ΚΚΕ τις επιδόσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καλώντας τον λαό την επόμενη Κυριακή «να ενισχύσει αυτή τη θετική τάση και να ενισχύσει αποφασιστικά το κόμμα στις ευρωεκλογές».
Όπως σημειώνει η Κεντρική Επιτροπή σε κάλεσμά της, οι ευρωεκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική μάχη για το μέλλον του λαού και της χώρας μας.
«Απευθυνόμαστε σε όσους έκαναν αποχή και τους καλούμε να το ξανασκεφτούν. Την ερχόμενη Κυριακή συμμετέχοντας στις εκλογές έχουν τη δυνατότητα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους που είναι στο β’ γύρο, να στείλουν με ενεργητικό θετικό τρόπο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των αυταπατών και των ψεύτικων ελπίδων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου» αναφέρει μεταξύ άλλων.
Στους δήμους και τις περιφέρειες που η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στο β’ γύρο, καλεί τον λαό και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της «να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί"».
Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα, ο λαός πρέπει να δείξει «ότι επιλέγει έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ».
Τονίζεται μάλιστα πως «η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές».
«Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί» προστίθεται.

Βολές κατά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ειδικότερα για τις ευρωεκλογές, το ΚΚΕ ζητεί στήριξη, σημειώνοντας πως «είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει καθημερινά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των τοπικών και περιφερειακών οργάνων που την στηρίζουν».
Το Κομμουνιστικό Κόμμα επαναλαμβάνει τη θέση του πως «η ΕΕ δεν αλλάζει προς το συμφέρον των λαών, είτε με δεξιές – κεντροδεξιές, είτε με κεντροαριστερές- αριστερές κυβερνήσεις».
Όπως υποστηρίζει, «παρά τις όποιες διαφορές εμφανίζουν, τελικά συναντιούνται στον ευρωμονόδρομο και την καπιταλιστική ανάπτυξη, που πρώτο κριτήριο έχει το καπιταλιστικό κέρδος. Είναι αντιλαϊκή η βάση και ο στόχος συγκρότησης της ΕΕ, γι’ αυτό αντιλαϊκή είναι η πολιτική σε όλα τα κράτη – μέλη της, από κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, και της Μέρκελ και του Ολάντ, και των ευρωαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συμμετείχαν σε κυβερνήσεις».
Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, η ΚΕ σημειώνει:
«Τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επενδύουν ξανά στο φόβο, τον εκβιασμό ότι αν καταψηφιστούν, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Θέλουν να παγιδεύσουν το λαό στο σημερινό δρόμο που τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσει τη λαϊκή χρεοκοπία. Λένε ψέματα, όταν υπόσχονται ανακούφιση μέσα από την έξοδο στις αγορές. Πάλι οι μεγαλοεπιχειρηματίες βγαίνουν κερδισμένοι και όχι ο λαός που συνεχίζει να ματώνει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στα παλιά μνημόνια διαρκείας και στους μηχανισμούς επιτήρησης θα προστεθούν καινούργια».
Βάζοντας στο στόχαστρό του και την αξιωματική αντιπολίτευση, το ΚΚΕ προσθέτει:
«Αυτή την αλήθεια κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επενδύει στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι ο λαός μπορεί να κερδίσει χωρίς αντίσταση, σύγκρουση με τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ.»
Οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ δεν τον φέρνουν σε πραγματική αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην απέναντι πλευρά από το λαό εγκλωβίζοντας και με τη διγλωσσία του ριζοσπάστες αγωνιστές, ότι τάχα μια δυνατή ευρωπαϊκή αριστερά θα εξανθρωπίσει την ΕΕ, όπως και προηγούμενα έλεγαν άλλα κόμματα. Ο ευρωμονόδρομος στον οποίο υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, υποταγή στο στόχο της ανταγωνιστικότητας. Ακόμη και τους 400 εφαρμοστικούς νόμους τούς παραπέμπει στο μέλλον. Οι διεθνείς σύμμαχοι και τα στηρίγματα που επικαλείται, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Mεσογειακού Nότου είναι εχθροί του λαού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Γι’ αυτό ο πρόεδρός του τόνισε δημόσια ότι «η Ελλάδα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ κι αυτό δεν αμφισβητείται». Διακηρύσσει ακόμη ότι επιδιώκει κοινωνική συναίνεση μετά τις εθνικές εκλογές και ότι μπορεί να συνεργαστεί με δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης αν «χειραφετηθούν» οι ηγεσίες τους. Έπεσε πλέον και το τελευταίο "αριστερό" φύλλο συκής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελούν δημαγωγία τα περί ανατροπής που λέει. Κανένας εργαζόμενος, ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, δεν πρέπει να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά συναίνεση, στηρίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που έχουν ματοκυλίσει τους λαούς».
Αναφερόμενη στην Ελιά και το Ποτάμι, λέει πως τα κόμματα αυτά «φτιάχνονται με τα ίδια παλιά υλικά και δηλώνουν διαθέσιμοι για συμμετοχή σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας».
«Απομονώνουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Η εγκληματική της δράση προκύπτει από τη ναζιστική της ιδεολογία. Υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις σήμερα για να καταλάβει ο καθένας ότι είναι τσιράκια μεγαλοσυμφερόντων. Γι’ αυτό το σύστημα τους στηρίζει, για να τους αξιοποιεί σε βάρος του λαού. Στην Ουκρανία το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έβαλαν μπροστά τους ναζί, τους ομοϊδεάτες της ΧΑ, για να ματοκυλίσουν τους λαούς» προσθέτει η ΚΕ του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης