Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα... ευτράπελα των εκλογών – Απουσίες εφορευτικών επιτροπών – Υποψήφιος δήμαρχος ακυρώθηκε από μόνος του

Τα... ευτράπελα των εκλογών – Απουσίες εφορευτικών επιτροπών – Υποψήφιος δήμαρχος ακυρώθηκε από μόνος του
Έγραψε λάθος το όνομά του στο ψηφοδέλτιο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο συνδυασμός του
Δεν έλειψαν τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας σήμερα, Κυριακή 18 Μαΐου, η οποία σε γενικές γραμμές εξελίσσεται ομαλά.
Από τα παρατράγουδα που προέκυψαν σε αρκετά εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα ήταν είτε ο ορισμός αναπληρωματικών μελών εφορευτικών επιτροπών είτε καθυστερήσεις λόγω εργασιών ή μη εμφάνισης δικαστικών αντιπροσώπων.
Ειδικότερα, σε εκλογικό κέντρο της Έδεσσας δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής και έτσι χρειάστηκε να επιστρατευθεί περιπολικό της αστυνομίας προκειμένου να μεταφέρει τα αναπληρωματικά μέλη από τα σπίτια τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Στον δήμο Σερρών ένας υποψήφιος έγραψε το όνομά του λάθος στα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα αυτά να καταστούν άκυρα, καθώς αντί να γράψει πρώτα το επίθετο, όπως προβλέπεται, έγραψε πρώτα το όνομα.
Στη Θεσσαλονίκη, σε εκλογικό κέντρο της οδού Κριεζώτου, διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες και έτσι χρειάστηκε να δοθούν οδηγίες από τον αντιπεριφερειάρχη προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίσουν σε άλλο συγκρότημα.
Σε εκλογικά τμήματα σε Ξάνθη, Ηλεία και Πάτρα υπήρχαν μικροκαθυστερήσεις λόγω μη προσέλευσης της εφορευτικής επιτροπής, ενώ στην Κρήτη δεν εμφανίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι σε δυο εκλογικά κέντρα, στα Χανιά και το Ηράκλειο, με τη διαδικασία να ξεκινάει μετά τον ορισμό αναπληρωτών.
Επίσης, στη Νεάπολη Συκεών έλειπαν σφραγίδες από εκλογικά κέντρα, ενώ ήδη έχουν εκλεγεί οι δήμαρχοι σε Τήλο, Λειψούς, Άγραφα και Σφακιά, καθώς κατερχόταν μόνον ένας υποψήφιος στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης