Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Μήνυμα Σαμαρά από την Πάτρα - H ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες - Προϋπόθεση για την καινούργια Ελλάδα τα έργα

Μήνυμα Σαμαρά από την Πάτρα - H ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες - Προϋπόθεση για την καινούργια Ελλάδα τα έργα
Ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός
Μεγάλη αισιοδοξία, για τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το λιμάνι της Πάτρας, όπου επισκέφθηκε σήμερα τα έργα υποδομής που γίνονται προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος του λιμανιού ως εμπορικής πύλης προς τη Δυτική Ευρώπη και τον ανισόπεδο κόμβο.
Ο κ. Σαμαράς, μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι "περνάμε μια περίοδο, κατά την οποία κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί. Και ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός. Και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού".
Ακόμη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα έργα που γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα "δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καινούργια Ελλάδα που, πέρα και πάνω από κόμματα, όλοι ονειρευόμαστε".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά:
"Ο ανισόπεδος κόμβος, που θα συνδέσει τις αρτηρίες με το καινούργιο λιμάνι, θα παραδοθεί σε 2 εβδομάδες. Αυτό είναι πολύτιμο για την περιοχή γιατί, εκτός από τα θετικά τα οποία θα δημιουργήσει το ίδιο το λιμάνι, θα επιτρέψει και μία πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στην πόλη των Πατρών.
Ταυτόχρονα, στην επιβατική ζώνη, στο καινούργιο λιμάνι, τα έργα τα οποία γίνονται, απελευθερώνουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα σε όφελος του κοινού. Αυτό είναι ως προς το συγκεκριμένο λιμάνι και αυτά τα οποία πρόκειται να δω.
Αυτό το οποίο θέλω, όμως, να τονίσω είναι ότι, η παρουσία μου σήμερα, εδώ, είναι, ακριβώς, μία παρουσία σε συγκεκριμένα έργα τα οποία γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πήγα σε δρόμους, επισκέφτηκα το λιμάνι των Πατρών, είδα κόμβους που τελειώνουν ή θα τελειώσουν σύντομα, γιατί όλα αυτά, όταν κανείς τα αθροίσει, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την καινούργια Ελλάδα που, πέρα και πάνω από κόμματα, όλοι ονειρευόμαστε.
Και πιστεύω ότι περνάμε μία περίοδο, που κανείς πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί. Και ο ρόλος ενός ηγέτη πρέπει να είναι ενοποιητικός, όχι διχαστικός, όχι διαιρετικός. Και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα λαμβάνουμε μηνύματα διχασμού.
Αντίθετα, εγώ αυτό το οποίο θέλω να περάσω, είναι ότι η ανάπτυξη είναι για όλους τους Έλληνες και πάνω από όλα είναι για τα νέα παιδιά. Γιατί όλη η αγωνία και όλος ο αγώνας μας είναι για αυτά τα νέα παιδιά. Και σε αυτούς, εγώ υπόσχομαι ότι εμείς θα συνεχίσουμε με σταθερά, σίγουρα βήματα μπροστά, για την ανάπτυξη της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης