Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Εντός των ημερών η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα βιομηχανικά τιμολόγια

Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Εντός των ημερών η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα βιομηχανικά τιμολόγια
Που αφορά την στην μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας
Σε ορίζοντα λίγων ημερών θα δοθεί η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της εφαρμογής της λεγόμενης διακοψιμότητας, σύμφωνα με τον ο υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.
 Συγκεκριμένα πρόκειται για την υπογραφή συμβάσεων με μειωμένες χρεώσεις και με αντάλλαγμα τον περιορισμό ή τη διακοπή της ηλεκτροδότησης των ενεργοβόρων βιομηχανιών σε περιόδους αιχμής.
Οι συμβάσεις διακοψιμότητας θεσπίστηκαν με νόμο το περασμένο φθινόπωρο αλλά η εφαρμογή τους δεν προχώρησε λόγω ενστάσεων της ευρωπαϊκής διεύθυνσης ανταγωνισμού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιρρήσεις εκάμφθησαν και, με ορισμένες τροποποιήσεις, θα προχωρήσει η εφαρμογή τους.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο υιοθέτησε τέσσερα συμπεράσματα αναφορικά με τη βιομηχανική πολιτική. Σύμφωνα με αυτά, αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους, η μείωση της γραφειοκρατίας και η ενθάρρυνση της καινοτομίας ενώ η αντιμετώπιση των θεμάτων της βιομηχανίας σε Κοινοτικό επίπεδο θα πρέπει να γίνεται οριζόντια ώστε να μην υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες πολιτικές από τις επιμέρους γενικές διευθύνσεις.
«Η ΕΕ τα τελευταία χρόνια δεν ασχολήθηκε όσο έπρεπε με την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και τώρα πληρώνει το κόστος», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από το 2008 χάθηκαν 4 εκατ. θέσεις εργασίας ενώ η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ μειώθηκε από 18 σε 15%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης