Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ - Ξεκάθαρος και παρών ο κίνδυνος του πυρηνικού Ιράν – Εξελίσσεται σε νέα Β. Κορέα

Ισραήλ - Ξεκάθαρος και παρών ο κίνδυνος του πυρηνικού Ιράν – Εξελίσσεται σε νέα Β. Κορέα
Να μην επιτραπεί στο Ιράν να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα ζητάει το Ισραήλ
Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνιστά ξεκάθαρο και παρόντα κίνδυνο και δε μπορεί να επιτραπεί στην χώρα να αποκτήσει τη δυνατότητα να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, επανέλαβε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ χαρακτήρισε νωρίτερα «ανόητες και βλακώδεις» τις προσδοκίες χωρών της Δύσης ότι η χώρα του θα αναστείλει ή θα επιβραδύνει προγράμματα για την ανάπτυξη πυραύλων, υιοθετώντας έναν αδιάλλακτο τόνο ενόψει ενός νέου γύρου συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Στην Ιαπωνία, όπου βρίσκεται για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και άλλους αξιωματούχους, ο κ. Νετανιάχου συνέκρινε τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το Ιράν με αυτόν της Βόρειας Κορέας, η οποία το Σαββατοκύριακο επανέλαβε την απειλή ότι θα διεξαγάγει μια πυρηνική δοκιμή, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών ότι το καθεστώς θα πυροδοτήσει μια ατομική βόμβα για τέταρτη φορά.
«Εσείς χαρακτηρίσατε την ανάπτυξη από τη Βόρεια Κορέα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων έναν "ξεκάθαρο και παρόντα κίνδυνο" και συμμερίζομαι ολόψυχα την εκτίμησή σας», πρόσθεσε ο κ. Νετανιάχου.
«Αυτές οι ίδιες λέξεις, ξεκάθαρος και υπαρκτός κίνδυνος, σίγουρα ισχύουν και για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», τόνισε.
Το Ιράν και η Ομάδα 5+1 - οι ΗΠΑ, η Γαλλία, , η Μεγάλη Βρετανία, η Κίνα η Ρωσία και η Γερμανία - θα συναντηθούν την Τρίτη στη Βιέννη με στόχο να ξεπεράσουν τις διαφορές για το πώς θα τερματίσουν τη μακρά αντιπαράθεση με επίκεντρο τις υποψίες ότι η Τεχεράνη έχει την τεχνογνωσία και τα μέσα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης