Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρές καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Αρβανιτόπουλου - Από το υπ. Παιδείας οι δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας του Γ. Μώραλη

Σοβαρές καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Αρβανιτόπουλου - Από το υπ. Παιδείας οι δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας του Γ. Μώραλη
Ο κ. Δρίτσας καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας ταχυδρομούσε, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, προεκλογικό υλικό του Γιάννη Μώραλη
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αρνείται τις κατηγορίες του υποψήφιου Δήμαρχου Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα, περί δήθεν δαπανών του ΥΠΑΙΘ για προεκλογικούς σκοπούς, σημειώνοντας ότι «αγνόησε επιδεικτικά» την «άμεση και κατηγορηματική» διάψευση.
«Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά κ. Θοδωρής Δρίτσας, αγνοώντας επιδεικτικά την άμεση και κατηγορηματική διάψευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υιοθέτησε ανυπόστατες και αναπόδεικτες καταγγελίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, περί δήθεν δαπανών του ΥΠΑΙΘ για προεκλογικούς σκοπούς» σημειώνει το υπουργείο.
Μάλιστα καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγοντας τις ψευδείς και συκοφαντικές αυτές καταγγελίες, υπέβαλε ερώτημα προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, περί του εάν ο ίδιος έδωσε σχετική εντολή.
«Επί των ανωτέρω καταγγελιών και του σχετικού ερωτήματος σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1. Ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του.
2. Κάθε δαπάνη του ΥΠΑΙΘ, όπως και κάθε Υπουργείου, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελεγκτικό Συνέδριο και Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου) και ως εκ τούτου είναι καταγεγραμμένη και ανά πάσα στιγμή ελέγξιμη. Τέτοια δαπάνη από το ΥΠΑΙΘ δεν υπήρξε ποτέ.
Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει κατηγορηματικά για άλλη μία φορά τις ανωτέρω καταγγελίες ως ψευδείς και συκοφαντικές, απαιτώντας άμεσα την παύση της αναπαραγωγής τους και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αποκάλυψη των υπαίτιων» αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του υπυργείου.

Δρίτσας - Έχω αποδείξεις για τα λεγόμενα μου
Ωστόσο ο κ. Δρίτσας εμμένει στις καταγγελίες του ότι το υπουργείο Παιδείας ταχυδρομούσε, με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, προεκλογικό υλικό του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, υπογραμμίζοντας ότι έχει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.
Το θέμα είναι σοβαρό, πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας, καθώς χρήματα του δημόσιου και υπηρεσίες του υπουργείου διατίθενται για τον προεκλογικό αγώνα του υποψήφιου που στηρίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Απ’ ό,τι ξέρω στο συνδυασμό αυτό έχουν χρήματα, δεν χρειάζονται και τα χρήματα του ελληνικού δημόσιου» σημείωσε ο κ. Δρίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης