Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) - Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιφέρει τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό - ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα καταρρεύσουν

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) - Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιφέρει τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό - ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα καταρρεύσουν
Μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προτεραιότητα η συμπόρευση και συνάντηση όλων των αριστερών δυνάμεων
Βέβαιος για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο εμφανίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας μάλιστα για «τεκτονικές» αλλαγές που θα ακολουθήσουν στο πολιτικό σκηνικό, με κατάρρευση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αισθητή διαφορά θα διαμορφώσει ένα εντελώς νέο και πρωτότυπο, μάλλον χωρίς προηγούμενο θετικό πολιτικό σκηνικό».
Μάλιστα, όπως σημειώνει, «αυτό το σκηνικό θα είναι προφανώς μεταβατικό και θα το ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερες τεκτονικές αλλαγές που πιστεύω ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ριζοσπαστικοποίησή του, ενώ θα οδηγήσουν στην κατάρρευση και ίσως την εξουδετέρωση, με την παρούσα μορφή, του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ.»
Σημειώνει ακόμη ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μπορεί να επιφέρει ντόμινο ανατροπών και στην Ευρώπη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιη και μια τέτοια νίκη είναι σχεδόν βέβαιον ότι θα αντιπροσωπεύσει ένα είδος πολιτικό σάλπισμα για σεισμικές αλλαγές του ευρωπαϊκού τοπίου σε προοδευτική κατεύθυνση. Η υπόθεση ότι μια ανατροπή στην Ελλάδα μπορεί να επιφέρει αλλαγή κλίματος και ένα κύμα ανατροπών στην Ευρώπη δεν είναι καθόλου αβάσιμη».
Παράλληλα, τονίζει ότι μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, προτεραιότητα θα αποτελέσει η συμπόρευση και συνάντηση όλων των αριστερών δυνάμεων.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Μια από τις πρώτες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο πολιτικό σκηνικό θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι μια ουσιαστική και όχι επικοινωνιακή, ενωτική πρωτοβουλία προς όλες τις αριστερές δυνάμεις με στόχο τη συμπόρευση και συνάντησή τους μέσα από αμοιβαίες πολιτικές και προγραμματικές μετατοπίσεις».
Όπως επσημαίνει «θα αποτελέσει κρίσιμο στοίχημα για προοδευτικές μετεκλογικές εξελίξεις αν θα μπορέσει η Αριστερά να αφήσει πίσω της τις «εμφύλιες» διαμάχες και τις άγονες αντιπαραθέσεις, προκειμένου με την κοινή δράση και τη συμπαράταξη όλων των δυνάμεών της να πρωταγωνιστήσει σε σύγχρονες, καινοτόμες, προοδευτικές και σοσιαλιστικές αλλαγές».
Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη, την οποία αποδίδει στη γερμανική επικυριαρχία και τις πολιτικές λιτότητας που εντείνουν τις ανισότητες, ενώ σημείωσε ότι «πραγματικά το οικοδόμημα της ευρωζώνης τρίζει και κλυδωνίζεται».
Τέλος, ερωτηθείς αν ανησυχεί μήπως το νέο που προκύψει από τις ευρωεκλογές είναι χειρότερο από την πολιτική της Μέρκελ, τόνισε ότι «βεβαίως ανησυχούμε από την άνοδο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, ακροδεξιών και νεοφασιστικών δυνάμεων. Η απάντηση στις γερμανικές ιμπεριαλιστικές ηγεμονικές πολιτικές, η απάντηση στον μονεταρισμό, τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τη «νεοαποικιοποίηση» του ευρωπαϊκού νότου δεν είναι η ακροδεξιά και ο ρατσιστικός νεοφασισμός. Ενδεχόμενες ακροδεξιές επιλογές θα χειροτερεύσουν ακόμα πιο βάναυσα την οικονομικοκοινωνική τραγωδία και θα προκαλέσουν απέραντο πόνο και βαρβαρότητα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης