Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. στην Αθήνα

Οι προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. στην Αθήνα
Θα τεθεί το πλαίσιο για έναν πιθανό οδικό χάρτη ενεργειών, εστιάζοντας στην καινοτομία και το κόστος παραγωγής
Οι βασικές προκλήσεις για την ευρωπαϊκή βιομηχανία θα εξεταστούν σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα, κατά τη συνεδρίαση του άτυπου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Βιομηχανίας.
Το συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, θα θέσει το πλαίσιο για έναν πιθανό οδικό χάρτη ενεργειών εστιάζοντας στην καινοτομία και το κόστος παραγωγής.
Ειδικότερα, θα εξεταστεί η ανταγωνιστικότητα των ενεργοβόρων βιομηχανιών, με έμφαση στην υφιστάμενη κατάσταση, στις προοπτικές και στις πιθανές δράσεις για την άμβλυνση των δυσμενών επιπτώσεων στις ενεργοβόρες βιομηχανίες.
Έμφαση αναμένεται να δοθεί στη γεφύρωση του τεχνολογικού χάσματος και στη σύνδεση της εξειδίκευσης του ανθρωπίνου δυναμικού με τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.
Κατά τις σημερινές εργασίες της συνόδου θα μιλήσουν ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Οργανώσεως Εργοδοτών (BusinessEurope), Μάρκους Μπάγιερ, όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δ. Δασκαλόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης