Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αύριο κάνει πρεμιέρα η «Ψηφιακή αλάνα» της ΕΛ.ΑΣ. για παιδιά

Αύριο κάνει πρεμιέρα η «Ψηφιακή αλάνα» της ΕΛ.ΑΣ. για παιδιά
Στην ημερίδα, που θα παρακολουθήσουν πάνω από 1.000 παιδιά, θα ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο
Αύριο κάνει πρεμιέρα η «Ψηφιακή αλάνα» της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αποτελεί ενότητα του ιστοτόπου της www.cyberkid.gov.gr, που θα παρουσιαστεί σε ημερίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Η ημερίδα υλοποιείται με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ενώ θα παραστεί και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Στην ενότητα του ιστοτόπου της ΕΛ.ΑΣ. με τον τίτλο «Ψηφιακή Αλάνα», «εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, μονόπολη, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους».
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, όπως επισημαίνεται, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 - 12 ετών, καθώς και για γονείς.
Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 1.000 παιδιά από πολλά σχολεία «με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης