Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) - Σωστός ο δρόμος που ακολουθεί η ευρωζώνη - «Δικαιώνει» τη συνταγή της λιτότητας η περίπτωση της Πορτογαλίας

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας) - Σωστός ο δρόμος που ακολουθεί η ευρωζώνη - «Δικαιώνει» τη συνταγή της λιτότητας η περίπτωση της Πορτογαλίας
O Schaeuble, χαιρέτισε την ανακοίνωση της Πορτογαλίας ότι δεν θα ζητήσει προληπτική γραμμή πιστώσεων στο τέλος του διεθνούς προγράμματος διάσωσής της, το οποίο εκπνέει στις 17 Μαίου
Ως δικαίωση της πολιτικής λιτότητας που ακολούθησε η ευρωζώνη και η οποία επιβλήθηκε από το Βερολίνο, ως απάντηση στην κρίση χρέους, αντιμετωπίζει την περίπτωση της Πορτογαλίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Scheuble.
O Schaeuble, χαιρέτισε την ανακοίνωση της Πορτογαλίας ότι δεν θα ζητήσει προληπτική γραμμή πιστώσεων στο τέλος του διεθνούς προγράμματος διάσωσής της, το οποίο εκπνέει στις 17 Μαίου.
«Η Πορτογαλία χρησιμοποίησε καλά τα τρία τελευταία χρόνια και έθεσε σε εφαρμογή μεταρρυθμίσεις μεγάλης έκτασης. Η εμπιστοσύνη των χρηματαγορών επέστρεψε.
Η Πορτογαλία κατάφερε με θεαματικό τρόπο να χρηματοδοτηθεί και πάλι ανεξάρτητα», τονίζει ο κ. Σόιμπλε σε γραπτή δήλωση που εκδόθηκε από το υπουργείο του.
«Η ανακοινωθείσα ολοκλήρωση του πορτογαλικού προγράμματος δείχνει για μια ακόμη φορά ότι ο δρόμος που ακολουθείται από την ευρωζώνη είναι ο σωστός".
Η Λισαβόνα, απαρνούμενη μια προληπτική γραμμή πιστώσεων, ακολουθεί τα ίχνη της Ιρλανδίας, η οποία έγινε το Δεκέμβριο η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που απαλλάχθηκε από την κηδεμονία των διεθνών δανειστών της χωρίς να προσφύγει σε επιπλέον βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης