Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κύπρος - Στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση της Επιτροπής Θεσμών - Φως στα αίτια της οικονομικής τραγωδίας που έπληξε τη χώρα

tags :
Κύπρος - Στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση της Επιτροπής Θεσμών  - Φως στα αίτια της οικονομικής τραγωδίας που έπληξε τη χώρα
Η έκθεση χωρίζεται σε 17 κεφάλαια και έχει έκταση 1.200 σελίδων
Στη δημοσιότητα δόθηκε τελικά σήμερα η πολυαναμενόμενη έκθεση της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής, η οποία ρίχνει φως σε όλα τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.
Η έκθεση των 17 κεφαλαίων και των 1.200 σελίδων περιλαμβάνει ονόματα προσώπων και εταιρειών που λάμβαναν δάνεια με σχεδόν χαριστικούς τόκους, αμοιβές εκατομμυρίων ευρώ για δικηγόρους και ελεγκτές.
Η έκθεση περιλαμβάνει, σύμφωνα με το Stockwatch, σωρεία στοιχείων για τα όσα οδήγησαν στο μνημόνιο την Κύπρο, αλλά και τις ερμηνείες και τοποθετήσεις των κομμάτων για τις ευθύνες που υπάρχουν.
H έκθεση διαιρείται στο εισαγωγικό σημείωμα, στο οποίο καταγράφεται εν συντομία το έργο της επιτροπής, στην προκαταρτική έκθεση, στην οποία γίνεται αναφορά στο ιστορικό εγγραφής του θέματος προς συζήτηση, στις πηγές ενημέρωσης της επιτροπής, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η επιτροπή κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού της ελέγχου.
Επίσης καταγράφονται και οι επεξηγήσεις που έδωσαν οι εμπλεκόμενοι. Παράλληλα, στην έκθεση σκιαγραφείται σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν για μήνες την επιτροπή.
Η έκθεση θα συζητηθεί σε ολοήμερη oλομέλεια της κυπριακής στις 6 Μαΐου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης