Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ευ. Βενιζέλος - Τυχόν ήττα της «Ελιάς» θα σημάνει πρόβλημα στρατηγικής για τη χώρα - Τα εκλογικά ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αθροίζονται

Ευ. Βενιζέλος - Τυχόν ήττα της «Ελιάς» θα σημάνει πρόβλημα στρατηγικής για τη χώρα - Τα εκλογικά ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αθροίζονται
Δηλώνει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις εκτιμήσεις στις εκλογές της 25ης Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του, ενώ διέψευσε τις φήμες περί διαμάχης με τον πρώην Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.
Ειδικότερα μιλώντας στο TheToc.gr ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης και τη σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ εξήγησε την ψήφο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.
Ανέφερε, πάντως, πως θα υπάρξει πρόβλημα στρατηγικής για τη χώρα αν δεν τηρηθούν οι ισορροπίες, αν δηλαδή η «Ελιά» υποστεί ήττα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν αθροίζονται εκλογικά τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν έδειξε καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ  υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να ακυρώσει τα πάντα και «να μας βάλει φυλακή».
Μάλιστα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο και ότι η χώρα θα βγαίνει σταθερά, πλέον, στις αγορές. Επανέλαβε, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος είναι απολύτως βιώσιμο.
Όσο αφορά τον κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο αρχιτέκτονας της συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, το Νοέμβριο του 2011, και υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2011, κάτι που - όπως είπε - τον τιμά.
Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία διαμάχη σχετικά με όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που ενόχλησε ήταν ο συμβολισμός της παρουσίας του, και προσέθεσε ότι θα είναι δικαίωση για την επιλογή του κ. Παπανδρέου να ενταχθεί η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης