Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία - Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ΔΝΤ

Πορτογαλία - Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά της λιτότητας με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ΔΝΤ
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «δεν θέλουμε το ΔΝΤ» και «κάτω τα χέρια από τους μισθούς μας»
Χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Λισαβόνα και στις μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της πολιτικής λιτότητας.
Η πολιτική λιτότητας εφαρμόζεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας, το οποίο όμως τυπικά λήγει σε δύο εβδομάδες.
«Αρκετά με την πολιτική λιτότητας», «πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον αυτών που μας ληστεύουν», «ποτέ πια φασισμός», φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη Λισαβόνα κρατώντας στα χέρια κόκκινα γαρίφαλα.
Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «δεν θέλουμε το ΔΝΤ» και «κάτω τα χέρια από τους μισθούς μας».
Οι Πορτογάλοι στην πλειοψηφία τους δεν πιστεύουν ότι η Πορτογαλία κατάφερε να βγει από το πρόγραμμα λιτότητας, αντιθέτως πιστεύουν ότι έχει δεσμευτεί σε ένα είδος προγράμματος περιοριστικής πολιτικής το οποίο θα διαιωνίζεται.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση του ΦΠΑ για το 2015, κατά 0,25%, ή κατ' ανώτατο όριο στο 23,25%, όπως και μια αύξηση κατά 0,2% των εισφορών των εργαζομένων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης